lauantai 1. lokakuuta 2011

Still life


Yksi niistä asioista, jotka eivät sisustamisessa ole minulle vielä oikein auenneet, ovat erilaiset asetelmat. Okei, on meidänkin ikkunalaudoilla ja piirongin päällä erinäisiä maljakoita ja kynttilänjalkoja riveissä ja ryhmissä, mutta ikinä niistä ei tunnu tulevan oikeanlaisia. Siis sellaisia hauskan harmonisia ja näennäisen sattumanvaraisia kokoelmia erilaisia – ja yllättäviäkin – esineitä, jotka yhdessä ovat enemmän kuin osiensa summa. Niin kuin vaikka täällä tai täällä.

Minun asetelmani näyttävät aina liian asetelluilta. Jos osun oikeaan, se yleensä tapahtuu ihan vahingossa: lasken maljakon hetkeksi kädestäni ikkunalaudalle ja huomaan, että siinä onkin samanlainen muoto kuin betonipäärynässä. Tai kasaan lattialle pötköttelyä varten tyynykasan, joka näyttääkin hauskalta.


(Totuuden nimissä on myönnettävä, että en kyllä ihan ymmärrä sitäkään, missä ne ihmiset säilyttävät tavaroitaan, jotka täyttävät hyllynsä kauniilla mutta hyödyttömällä tavaralla. Kun meidän Lundiaan on laitettu pakolliset kirjat/lehdet/levyt/astiat, ei siinä asetelmille juuri edes jää tilaa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti