maanantai 12. maaliskuuta 2012

Left my heart in Tokyo ja silleen

Tokiossa oli kaikkea. Oli tällaista...

Hei kaikki, ja tuhannesti terveisiä Tokiosta! Kaupunki oli ihana. Iso mutta ystävällinen ja pikkuisen kreisi: metroissa nukkuvia salariimaneja puvut päällä, sarjakuvahahmolta näyttäviä koulutyttöjä, välkkyviä pelihalleja ja kaikkea, mikä on söpöä ja karkkiväristä. Ihmisiä, jotka puhuivat kehnosti englantia mutta olivat niin ystävällisiä, että se ei haitannut yhtään. Valokuva-automaatteja, joissa itsestään sai kuvan, jossa silmät oli suurennettu anime-hahmon näköiseksi. Kauppoja, joissa oli kaikkea, mitä voi tarvita tai olla tarvitsematta.

...mutta sitten myös tällaista.

Mitä Tokiossa sitten kannattaa tehdä? Ainakin aloittaa aamu makealla matcha lattella. Syödä raamen-nuudeleita ja karee raisua eli curryä ja riisiä. Laulaa karaokea japanilaiseen tyyliin – so very Lost in Translation! Ja käydä paikallisessa kylpylässä eli onsenissa. (Varoituksen sana tosin: onseneihin on porttikielto tatuoiduilla ihmisillä, koska Japanissa tatuointeja on lähinnä yakuzan eli paikallisen mafian jäsenillä. Me pääsimme sisään toisella yrittämällä tatuoinnit laastareilla peitettyinä).

Summa summarum: kivoin kaupunki, jossa olen käynyt. Ostoksia tein niin paljon, että hävettää, mutta niistä lisää myöhemmin.

Kiva on silti olla taas kotonakin. Poissaollessani kiltti Inari oli muistanut minua blogihaasteella, jossa ideana oli esitellä lempiblogejaan, joilla on alle 200 lukijaa. Koska on niin vaikea valita vain vaaditut 4-5 blogia, rikon härskisti sääntöjä ja välitän tunnustuksen eteenpäin kaikille lukijalistani bloggaajille, jotka kyseisen kriteerin täyttävät. Jokaisen tontilla olen vieraillut ja ilolla lukenut juttujanne. Keep up the good work!

4 kommenttia:

 1. Varmasti teillä oli mitä mainioin reissu! Hih, himppasen naurattaa tuo tatuointien piilottelu laastareilla.

  VastaaPoista
 2. Joo, oli se vähän koomista kyllä! Olo oli kuin suuremmallakin rikollisella, ja mietin vaan, että mitä valehtelen, jos joku tulee kysymään niistä laastareista. Onneksi ei tullut, ja kylpylä kuumine altaineen oli ihana.

  VastaaPoista
 3. Kiva, että viihdyit :)
  Eipä ne ole tainneet koskaan käydä kysymään niistä laastareista...ainakana en ole kuullut. Ja kuulin erään espanjalaispojan kertoneen tarinoita omista tatuoinneistaan ja näin päässeen sisään onseneihin...se taas tosin vaatii tietenkin jonkinlaista kommunikaatioyhteyttä... Ja on eräs tuttuni saanut porttikiellon kuntosalillekin pienen söpön kissatatuointinsa vuoksi...

  Mielenkiinnolla odottelen ostosesittelyitäsi. Missä oli parhaat shoppailumahdollisuudet? :)

  VastaaPoista
 4. Joo, oli kyllä hämentävän rikollinen olo, kun siellä hiippaili laastareissaan. :) Meillä oli silloin ekalla yrityksellä mukana paikallinen tuttu, joka kovasti yritti puhua meitä sisään, mutta ei onnistunut. Ilmeisesti Japanissa sääntöjen noudattamisesta ollaan ylipäätään aika tarkkoja, eikä alaisilla ole valtuuksia tehdä itsenäisiä päätöksiä. Hassuinta oli se, kuinka ylettömän kohteliaita he olivat - mutta samaan aikaan yksi täti seurasi meitä ovelle asti, että varmasti poistuttiin. :)

  Ostoksia tuli tehtyä ympäri kaupunkia, mutta eniten tykkäsin Harajukun putiikeista. Ja toki myös Shinjukussa, missä meidän hotelli oli, oli aika kattava valikoima. Aasakusassa (?) taidettiin käydä keramiikka- ja teepannuostoksilla.

  VastaaPoista