lauantai 23. maaliskuuta 2013

Satunnaisia asioita ja otoksia


Edellisen postauksen kommenttiboksissa Oili mainitsi, että olisi kiva nähdä enemmänkin kuvia meiltä kotoa. Hahaa, saamasi pitää – luvassa kunnon kuvatykitystä! Yhdistän nämä satunnaiset räpsyt hiljattain Kerän naisilta saamaani haasteeseen, jossa kuului kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään.


1. En kestä epäjärjestystä – tietyissä paikoissa kotia. Minun on mahdotonta mennä nukkumaan, jos keittiön pöydällä lojuu likaisia astioita, mutta kestän ihan hyvin sen, että olohuoneen matolla on aikakauslehtiä.


2. Luen juuri Patti Smithin omaelämäkertaista teosta Ihan kakaroita. Kirja on ihana mutta ahdistun ihan vähän siitä, miten tylsältä, keskiluokkaiselta ja keski-ikäiseltä se saa oman elämäni näyttämään.


3. Haluaisin oppia tekemään linssiruokia, sillä (ihme kyllä) linssit ovat raaka-aine, josta en ole koskaan kokannut mitään. (Tämän kohdan pointtina oli oikeastaan vihjata, että jos tiedätte pettämättömiä linssireseptejä, saa kertoa.)


4. Olen sisustustekstiilimäen naisia. En voisi kuvitella kotia ilman verhoja, vaikka se nykyisin muodikasta onkin.


5. Olen pikku hiljaa alkanut hyväksyä sen, etten enää erityisemmin viihdy baareissa (ellei niissä saa myös ruokaa ja ole riittävän rauhallista juttelemiseen). Harvoin enää itsekään uskon itseäni, kun vaahtoan kavereille, miten "pitäisi mennä kunnolla tanssimaan".


6. En omista ruokakauppojen bonus- ja plussakortteja. Se on surkea ja minimaalinen kapinani kohdassa 2 mainittua keskiluokkaistumista ja -ikäistymistä vastaan.


7. Jos ihan rehellisiä ollaan, menen yleensä mieluummin elokuviin kuin teatteriin. Hyvä teatteriesitys voi olla mahtava elämys, mutta keskinkertainen teatteri on vain piinallista. Keskinkertaisia elokuvia taas pystyn hyvin katsomaan.


8. Rakastan tyttöjen iltoja ja tyttöjen matkoja. Kuulostaa kammottavan sukupuoliroolittuneelta ja stereotyyppiseltä, mutta välillä on äärimmäisen mukavaa jättää miehet kotiin ja tehdä jotain ihan vaan likkojen kesken. (Mistä päästään taas aasinsillalla seuraavaan asiaan, johon kaipaan vinkkejä: Suunnittelemme tyttöjen viikonloppua Hangossa toukokuussa. Mikäli tiedätte ihania majapaikkoja siltä suunnalta, kertokaahan!)


Koska minusta on aina yhtä kivaa lukea täällä blogissa teidän kommenttejanne, haastan mukaan ne viisi viimeisintä tyyppiä, jotka ovat jättäneet puumerkkinsä tontilleni:

Oili

Pitko

Milla

Tuuli

Iikku

Kertokaa siis tekin kahdeksan asiaa itsestänne ja pankaa haaste kiertämään!

13 kommenttia:

 1. Kotinne näyttää ihanan rennolta ja persoonalliselta ja kauniilta. Kiitos haasteesta. Yllätin itsenikin ja vastasin siihen...olen yleensä hieman laiska vastaamaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iikku! Ja kiva, että intauduit vastaamaan haasteeseen. :)

   Poista
 2. Kylläpäs kolahti, nimittäin tuo toteamus siitä että kestät epäjärjestystä tietyissä paikoissa... Täällä vähän sama homma. Omat käsityöt voi olla ihan levällään mutta että jäis tiskit tai vaikka lasten leluja illalla olohuoneen lattialle, nou nou. Ihanan persoonallinen koti muuten sulla, ihan toisenlaista kuin meillä. En tiiä onkohan se siksi just niin ihana kurkistella tällasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla tuo siisteyspakko koskee jostain syystä etenkin keittiötä. Makkarissa taas voi vaatteet lojua pitkin poikin... Ja luonnollisesti muiden sotkut häiritsee enemmän kuin omat. ;)

   Ja kiitos!

   Poista
 3. Kiitos Maija! Voi tuo punainen seinä, hienohieno! Just eilen totesin että meillä on liian kliiniä kun ei ole enää vanhan kodin keltaista seinää. Ehkä mä maalaan kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla! Punaisesta seinästä kunnia kuuluu edellisille asukkaille. Itse en ehkä tuollaista tohtisi maalata, mutta kun se siinä on, tykkään kyllä kovasti.

   Poista
 4. Tuolla kirje/levyhyllyn alla on hymyilevä laukku, se on niin hauska. Teillä näyttää siltä, että kyläilisin mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laukku on hauska, ja kaiken lisäksi äidin teinivuosien peruja (taisi olla hänen isänsä vanha laukku, joka 60-luvulla maalattiin oranssiksi). Löysin sen joskus lapsena mummolasta ja otin haltuun. :)

   Poista
 5. Seinä on kyllä mahtava! Tota katsoessa tekee melkein mieli unohtaa suunnitelmani maalata meidän epämääräisen keltainen seinä valkoiseksi ja lähteä katsastamaan maalikarttoja :) Toisaalta, kun ei saada maalata kuin luonnonpigmenttiväreillä, voi haaveet tarkkaan harkituista, kirkkaista väreistä myös unohtaa. Lohdutukseksi ei onneks tartte oottaa kuin syksyyn asti, ja Marimekon valikoimiin tulee julisteita. Sieltä väriä kehyksiin ja seinälle!

  Kiitokset haasteesta! Yritän saada aikaiseksi, pitää vielä keksiä ne satunnaiset asiat, joita en oo vielä maininnut :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta - olen vastaavanlaiseen haasteeseen jo useampaan kertaan osallistunut, mutta voisihan tuon toteuttaa vaikka juuri kotiteemaisena :)

  Tuo punainen seinä on kyllä piristys! Ja kiva säilytyslokerikko siinä seinällä myös :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos Oili ja Tuuli! Kyllä se punainen aina piristää, eikä silti onneksi rajoita sisustusta liikaa, kun on vain yhdellä, rikkonaisella seinällä. Ja ainahan ne saa maalattua uusiksi, jos alkaa kyllästyttää! :)

  Joo, taitaa aika monilla bloggaajilla loppua kohta satunnaisten asioiden varasto. Ei paineita siis osallistumisesta. :)

  VastaaPoista
 8. Sikahyvä kasvispataohje, johon tulee linssejä löytyy laittamalla googleen "laita pataan bataatti", E. Kolun käsialaa ja musta ihan parasta. Helppoakin myös ja nopeeta. -Aino

  VastaaPoista