sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Rahalla saa vaikka syreenintuoksun


On asioita, joita pikkukaupungin lähiölapsi edelleen ihmettelee Helsingissä. Esimerkiksi sitä, millaisia asioita torilla voidaan myydä: keväällä pajunkissoja ("nehän käydään riipimässä jostain lähipellon puskista") tai näin kesällä syreeninoksia ("niitähän kasvaa joka talon pihassa").

Mutta niin, eipä Kalliossa juuri pajupuskia näy, eikä niistä harvoista syreeneistäkään raaski oksia repiä. Eilen siis ostin oman puskani Hakaniemen torilta, vieressäni naisia kotelomekoissa ja miehiä puvuissa matkalla ylioppilasjuhlille. Se herättää takuuvarmasti liikutuksensekaisen kesäfiiliksen (ja voileipäkakun himon – rakastan voileipäkakkua, miksi sitä ei saa muualla kuin rippi- ja ylppärijuhlilla?)

3 kommenttia:

  1. Tuntuupa hassulta ajatukselta joutua maksamaan syreenistä. o.O Vähän kuin maksaisi pölystä, sitähän on joka paikassa.

    VastaaPoista
  2. Huh, ja pari päivää sitten sain hakea ihan ilmatteeksi kokonaisen syreenipuskan. Eipä oo käyny mielessäkään että siitä voi joku joutua joskus maksamaankin, siis siitä tuoksusta ja ihan muutamasta hassusta oksasta :)

    VastaaPoista
  3. Älkää muuta sanoko! Tällaiseen hulluuteen me nostalgiankaipuiset ex-maalaiset ollaan valmiita. :)

    VastaaPoista