maanantai 20. lokakuuta 2014

Vauvan kauluri lisukkeilla

Kaulurin idea täältä, junasukkien ohje täältä ja kypärämyssyn täältä. Lapaset tein omasta päästäni.

Päätin neuloa Elsalle kaulurin – viime talvena moiselle ei vielä ollut tarvetta, mutta nyt vaunuissa pötköttelevä vauva on vaihtunut pikku ihmiseksi, joka kurkistelee rattaista kaula pitkällä. Omasta lapsuudestani muistan, että kauluri oli natiaisille kaulahuivia kätevämpi lämmitin.

Ohjeen mukailin tällaisesta hyvin helposta versiosta, joka nopealla Google-haulla sattui vastaan. Ensin neuloin 2 o 2 n -joustetta kaulusosan verran. Sitten jaoin silmukat kahtia ja neuloin "läppäosat" ainaoikeaa. Lisäsin vielä kummankin läpän reunoissa 2x1 s joka toinen kerros. Aivan hyvin toimii, vaikka ehkä vielä parempi olisi sellainen kauluri, jossa lämmikettä tulisi vähän myös olkapäiden puolelle.

Lankana mulla oli malvanvärinen (onko se oikea sana?) Drops Baby Merino. Ja koska sitä jäi sopivasti yli, tein Elsalle myös mätsäävän kypärämyssyn, lapaset ja junasukat.

Ja josko sitä vaihteeksi neuloisi jotain muuta kuin näitä vauvajuttuja...?

4 kommenttia:

 1. Onpas suloiset! Ja kätevä tuo kaulurin ohje.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Ja joo, tää oli kaikessa helppoudessaan musta oikein toimiva ohje. Joskus aikaisemmin tein muuten tällaisen kaulurin, vähän työläämpi mutta kiva sekin. http://thingstomakeanddooo.blogspot.fi/2013/05/tulevan-talven-kauluri.html

   Poista
 2. Elsa näyttää siltä, että se miettii "mutsi, why do you do this to me, oh why?" <3

  VastaaPoista
 3. Juu, eri reilu äiti: ensin alkaa pukea lasta päikkäreitä varten ja sit kiikuttaakin kuvattavaksi. Mutta oli siellä hymykuviakin joukossa, tässä vaan neuleet oli eniten edukseen! :D

  VastaaPoista