tiistai 1. joulukuuta 2015

Herttoniemi by Mapiful


Hellät tunteeni kotikaupunginosaani kohtaan eivät varmaan ole jääneet kenellekään epäselviksi. Siksi kun taannoin näin jossain sisustusblogissa (olisiko ollut Time of the Aquarius) Mapiful-nettikaupasta tilatun karttajulisteen, innostuin heti ideasta.

Hetken kesti toteutuksessa, mutta siinä se nyt on: ikioma Herttoniemi-julisteemme. Kartan pystyy siis suuntanumeron perusteella kohdentamaan omalle kotiseudulleen, ja tekstin ja koon sai valita itse (meillä koko on 50x70 cm). Helppokäyttöinen sovellus ja toimituskin oli nopeaa. Uskallan suositella!

Juliste on tällä hetkellä väliaikaissijoituksessa makuuhuoneessa, mutta varsinaisesti olen kaavaillut sitä olohuoneen seinälle. Pitkä telkkariseinä on nimittäin vailla mitään somistusta ja aika karun näköinen. Sen sisustaminen on ollut ongelma jo pidempään, sillä taulujen ja hyllyjen sommitteleminen telkkarin ympärille tuntuu tosi vaikealta. Inspiroivia esikuviakin on lähes mahdotonta bongata, sillä sisustuslehdissä telkkariseinät on usein rajattu kuvien ulkopuolelle (tai valittu lehteen vain niitä kulttuurikoteja, joissa telkkarista on luovuttu kokonaan.)

Elikkä jos on ideoita tai hyviä esimerkkejä aiheesta, innolla otan vastaan!

4 kommenttia:

 1. Voi, tää saattaa olla just mitä tarvitaan oman kaupunginosaidentiteetin vahvistamiseen. Terv. juuri Herttoniemeen muuttanut, sopeutuminen kesken :D
  Voipi olla, että kopioin suoraan omalle telkkariseinälle!

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa, täällä on hyvä olla! Kivoja ihmisiä, nättiä ja vihreää (sit kesällä). Kun vielä joku kiva kahvila saataisiin, niin kaikki olisi täydellistä, mutta onneksi Roihuvuoren Rio ei ole kamalan kaukana.

  Ja siitä vaan ideaa kopioimaan!

  VastaaPoista
 3. Tää onkin kiva! Ehkä sitten, kun asun Helsingin kantakaupungissa asunnossa, jossa on vanha puulattia ja leveät ikkunalaudat (mutta kuitenkin myös kodinhoitohuone ja talossa hissi), hankin tällaisen ;)

  Telkkariseinälle mulle tuli sellainen idea, että mitä jos laittais telkkarin yhdelle sivulle rykelmän muutamasta taulusta? Semmosen epämääräisesti vähän miten sattuu sijoitellun. Meiltäkään ei ole tarjolla yhtään esimerkkiä, sillä kuulumme juuri näihin mainittuihin kulttuurikoteihin (hahhahhaa!). Telkulle ei olisi tässä asunnossa järkevää paikkaa, ja koska en koskaan päässyt sisään saksalaiseen telkkarimaailmaan eikä mieskään katsonut kuin jalkapallokoosteen kerran viikossa, otti hän telkkarin mukaansa työpaikkakunnan kämppäänsä. Nyt oon kyllä alkanut pikkuhiljaa kaivata lastenohjelmien näyttämistä pojalle! Onhan meillä tietenkin läppäri, mutta se on toistaiseksi ollut jo itsessään aivan liian kiinnostava. Kokeilen uudestaan sitten, kun lasta ei tarvitse köyttää paikalleen koneen rauhaan jättämiseksi.

  VastaaPoista
 4. Taulurykelmää mäkin olen vähän miettinyt! Taulujen löytäminen vaan on vähän työlästä, kun meillä on niiden suhteen miehen kanssa aika erilainen maku. Ja sitten hirvittää porata näihin siisteihin valkoisiin seiniin. Mutta kyllä nyt on kohta pakko. :)

  Meillä telkkarin käyttö on lisääntynyt huomattavasti tän Pikku Kakkos -elämän myötä. Se on kyllä nerokas. Ei meilläkään telkkua muuten kauheasti katsota, itse ehkä 2-3 sarjaa viikossa ja mies parina päivänä futista. Sellaista telkkarin käyttämistä taustahälynä en ole koskaan ymmärtänyt.

  VastaaPoista