tiistai 7. syyskuuta 2010

Näillä eväillä


Paras aika vuodesta -blogin Stella kirjoitti hiljattain - kommenttina Uuden Mustan kuuden vaatteen haasteeseen - kuinka hänen syksyn projektinsa voisi kuuden vaatteen sijaan olla se, että ottaisi paremmin haltuun olemassaolevan vaatekaappinsa.

Mulle vastaava haaste voisi olla sisustaminen sillä tavaralla, jonka jo omistan. Kotonani majailee varmasti monia esineitä, jotka erilaisella ja näppärällä kombolla/esillepanolla/käyttötarkoituksella olisivat kuin uusia.

Aloitin tästä ammoin kirppikseltä ostamastani verkkokassista, joka on mielestäni sievä mutta laukkuna auttamattoman epäkäytännöllinen. Kassi pitää saada olan yli tai vähintään kätevästi kainaloon, kädessä roikottaminen ei käy laatuun. Siksi en ole laukkua muutamaan vuoteen käyttänyt. Nyt ripustin kassin kaapinoveen ja muutin sen villasukkasäilyttimeksi (kyllä, ne on taas aika kaivaa esiin. Mutta se on oikeastaan ihan kivaa.)


Lisäksi on pakko fiilistellä kahta mainiota kirjaa. 1001 albumia, jotka jokaisen on kuultava edes kerran eläessään on täydellinen Spotify-aikakauden teos. Kirjaan on listattu parhaita levyjä eri genreistä ja vuosikymmeniltä: sen kun avaa tiiliskiven satunnaisesta kohdasta, hakee levyn Spotifysta ja alkaa viihtyä (ja sivistyä). Jos iskee pätemisentarve, voi laskea, kuinka monta kirjan mainitsemista levyistä omistaa tai on ainakin kuunnellut.

Marianne Kiskolan KOTI - ruokaa koko perheelle on ilmestynyt jo viime vuonna, mutta mulle se oli uusi tuttavuus. Ihania perusreseptejä mutta silti kivalla kierteellä - juuri sopivaa kaltaiseni semi-kokkailijan tasolle. Paljon kasvisruokaa tai ainakin sellaiseksi sovellettavaa. Kannessa kuvattua peruna-tomaattivuokaa on jo tullut testattua, tykkäsin!

1 kommentti:

  1. Koti on kiva kirja, mutta vielä enemmän tykkään Kiskolan Papu, porkkana ja hillopulla -kirjasta. Se on kokonaan kasvisruokakirja. Suosittelen sitäkin!

    VastaaPoista