maanantai 3. maaliskuuta 2014

Top vitosten haaste

Rakkaudella tehty -blogin Tiina heitti haasteella. Olen yleensä vähän huono vastaamaan tällaisiin, mutta koska a) rakastan listoja ja b) saan vauvanhoidon lomassa aika harvakseltaan valmiiksi mitään oikeaa blogattavaa, päätin tarttua tehtävään. Ja koska Elsalla on tänään huono päivä, jota ei taltuta muu kuin kantorepussa nukkuminen, mikäs tässä on läppärin ääressä seistessä.

Ideana on, että haastaja kertoo viisi aihetta, joista haastetut tekevät omat Top 5 -listansa. Tämän jälkeen haastettu keksii viisi uutta aihetta ja haastaa mukaan viisi uutta blogia. Tällaiset listausaiheet minä sain:

Seinän kaataminen ison keittiön aikaansaamiseksi oli ehdottomasti paras remonttiratkaisumme

Parasta kotonani

Iso keittiö. Nykyään kai kuuluisi tykätä avokeittiöistä, mutta mä pidän siitä, että huoneilla on oma funktionsa. Ja että keittiö on niin iso, että pöydän ympärille mahtuu kahdeksan hengen illallisseurue.
Toimivat kodinkoneet. Induktioliesi, rakkain ystäväni!
Ylimääräinen huone. Nykyisessä elämäntilanteessa olen varsin iloinen siitä, että meillä on yksi tyhjänpanttina seisova huone, joka imee sisäänsä esimerkiksi pyykinkuivaustelineet ja silityslaudan. Sisustan sen tyylikkään työ/vierashuoneeni sitten joskus.
Olohuoneen maisema. Vuosia vastapäisen talon seinää tuijotettuani osaan arvostaa sitä, että ikkunasta näkyy puita ja kukaan ei näe meille sisään. (Tätä idylliä tosin uhkaa parhaillaan Herttoniemen täydennysrakentamissuunnitelma.)
Hyllyt. Tykkään kirja- ja seinähyllyistä, joille saa kasata asetelmia ja vaikka järjestellä kirjoja värien mukaan.

Stringiä ja Lundiaa, siinä meikäläisen hyllysuosikit.

Mieluisimmat nettikaupat tai -ostokset.

Tämä oli hankala. Mä kun en shoppaile netissä juuri ollenkaan. Tykkään hypistellä ja sovittaa vaatteitani, ja tykkään myös työllistää kauppahenkilökuntaa. Siksi voin antaa tähän oikeastaan vain yhden vastauksen:
Finnish Design Shop, josta olen ostanut kotiimme muun muassa pari lamppua ja viimeksi Hayn tarjotinpöydän.

Inspiroivimmat itse tehdyt

Poimin tähän muista blogeista viime aikoina bongaamiani, erityisen hienoja tai kekseliäitä DIY-ideoita.
Hupsistarallaa -blogin kierrätyshousut. Terhi ompeli omista rikkinäisistä ulkoiluhousuistaan housut lapselle. Hienoa uusiokäyttöä.
Eilen tein -Hannen älypuhelinlapaset. Kyllä, minäkin olen niitä ihmisiä, jotka hipelöivät puhelintaan metropysäkillä/kassajonossa/vaunulenkillä. Tarvisin tällaiset.
Bambulan lastensänky. Tällainen nikkarointi menee täysin yli omien taitojeni, mutta vau!
Sort of Pink -blogin perunanpainanta. Niin sympaattisen "ala-asteen kässäntunti" -henkinen idea, ja silti hieno lopputulos.
Ajatuksia Saksasta -blogin raparperimuffinssit, joissa korvattiin voi avokadolla. Nerokasta! (Ja okei, tää on oikeastaan ruokaidea, mutta itse tehtyähän sekin on...)

Ikean Botkyrka-hylly – jotta saisin tehdä lisää asetelmia. Kuva: Raw Design blog.

Suunnitelmissa

Botkyrka-hylly. Ikean kevään uutuushyllyn bongasin alun perin Raw Design -blogista, ja sitä on näkynyt myös sisustuslehdissä. Aikeissa on hankkia tällainen valkoisena versiona meidän makkarin seinälle.
Karttoja kehyksiin. Taulujen osalta kodin sisustus on vielä vähän vaiheessa. Mies (jolla harvoin on toiveita sisustuksen suhteen) mainitsi joskus, että vanhat kartat olisivat hienoja. Toistaiseksi sopivia ei ole tullut vastaan – osaako joku vinkata, mistä kannattaisi etsiä?
Iso harmaa patenttineule. Käsityöprojektilistallani muhii simppeli, minimekkomittainen harmaa puuvillaneule. Sitten joskus.
Parvekkeen sisustus. Jahka se kevät oikeasti tulee. (Uskon vahvasti, että tämänpäiväisen räntäsateen syynä oli se, että erehdyin eilen kaivamaan polkupyöräni varastosta.)
Kestovaippojen käyttämine. Kirjoitan tämän tähän, jotta se lisäisi moraalista painettani. Kestovaippoja on hankittuna ja saatuna vino pino, mutta toistaakseni vauva-arki on tuntunut tarpeeksi työläältä ilman vaippojen pyykkäystäkin, joten kertakäyttöisillä on menty. Yritän tsempata.

Nämä Ikeasta ostetut pikkukaktukset ovat sinnitelleet hengissä jo ainakin seitsemän vuotta.

Suosikkikasvini

Kaktukset. Tapoin nuorempana aika monta kaktusta. Sain ne vihdoin pidettyä hengissä kun tajusin, että niitä ei oikeasti tarvitse kastella juuri koskaan.
Anopinkieli. Helppohoitoinen ja kivasti retro.
Neilikat. Eivät mikään leikkokukkien näyttävin yksilö, mutta somia ja sinnikkäitä.
Liljat. Neilikoiden täysi vastakohta, ja juuri siksi hauskoja. Tykkään jopa ärjystä tuoksusta.
Fiikus. Samoista syistä kuin anopinkielikin.

Kas siinä. Ja itse haastan mukaan Oilin, Iikun, Johannan, Mianron ja Krissen tällaisilla Top 5 -listauksilla:

Kosmetiikan luottotuotteeni
Rakkaimmat kirppislöytöni
Designesineet, joista haaveilen
Parhaat arkiruokani
Lempimatkakohteeni

7 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta, toteutan kun ehdin, on vähän haaste-jonoa :)

  VastaaPoista
 2. Tämäpä hauska! Kiitokset :) Pitääpä alkaa heti miettiä listauksia!

  VastaaPoista
 3. Kiva kun osallistuit, tätä oli mukava lukea :)

  VastaaPoista
 4. Kiitokset haasteesta! Tästä tulee mukavaa... :-)

  VastaaPoista
 5. Piti kommentoida jo aiemmin, mutta kestovaippojen kanssa meillä oli pitkään sama tilanne kuin sulla. Niiden käyttö ei ensin oikein tuntunut luontevalta, vaikka olin vaippoja intopiukeena etukäteen hankkinutkin. Pienellä vauvalla ei sitä paitsi oikein pitänyt kuin harsovaipat jollain minikuorilla, joita taas oli vain pari. Lisäksi harsojen taittelu ja taitellun paketin pitäminen ehjänä kuoren laittoon asti oli ärsyttävän haastavaa. Sitten huomattiin, että kun vauva kasvoi isommaksi (ehkä kuusi-seitsemänkiloiseksi), niin muutkin vaipat alkoivat istua paremmin, tulivat pitävämmiksi ja niitä oli mukavampi käyttää. Eli vaikka melkein kaikki meidän taskuvaipat on all-size-mallia, ei ne sitten kuitenkaan toimineet siinä pienennetyssä moodissa. Nyt mennään kestoilla melkeinpä koko päiväsaika, myös lyhemmät kaupungillakäynnit jne. Öisin ja pidemmillä reissuilla käytetään kertsejä. Ollaan myös aloitettu pottaharjoittelu heti kun neiti oppi istumaan, ja nyt reilu puolivuotiaana kakka tuleekin melkeinpä aina pottaan, mikä helpottaa vaipparallia mukavasti. Halusin siis vain sanoa, että kyllä se oma itselle luonteva vaippakäytäntö siitä löytyy ajan kanssa. :)

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina, lohduttavaa kuulla tämä! Eräs kaverini puolestaan oli aloittanut kestovaippojen käytön siinä vaiheessa, kun vauva oli aloittanut kiinteiden syömisen ja kakkakin muuttui kiinteämmäksi. Meidän neiti kakkaa monta kertaa päivässä ja tuonikäisellähän se kakka on vielä ihan löysää, eli tuntuu, että sit olisi kaikki paikat koko ajan kakassa... Ja oi, te olette kyllä mun idoleita pottaharjoittelussa! Kunpa tuohon pystyisi!

   Poista
  2. Heh, kiitos. Ei meillä mitään suurta ajatusta pottailusta koskaan ollut. Jostain syystä vaan aina vaipanvaihdon yhteydessä alettiin kokeilla pissattaa tyttöä lavuaariin. Joskus pissa tuli ja joskus ei, mutta jossain vaiheessa se alkoi onnistua useammin ja joskus tuli kakkakin. Siinä kun oli muutamat kakat siivonnut lavuaarista niin tuli mieleen, että voisko tään tehdä jotenkin toisin... :) Siinä vaiheessa tyttö osasikin jo suurin piirtein istua, joten hankittiin se potta. Ei vauva tietenkään pidättää osaa, eikä se ole tavoitteenakaan, mutta tietoisesti pissatessaan vauva tuntuu tyhjentävän rakkoa enemmän kerralla, joten onhan se sitten mukavampi olla pidempään kuivissa vaipoissa. Toiveissa tietysti on, että tää harjoittelu auttaisi kuivaksi opettelussa sitten Joskus.

   -Elina

   Poista