tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vapun munkkitalkoot ja paras perunasalaatti

Munkkitalkoissa vuosimallia 2011.

Helsinkiläiset vappuperinteet ovat aina menneet multa vähän ohi. Ullanlinnassa olen ollut tasan yhtenä vappuna, vappulounas jää joka vuosi varaamatta, vappupuheet kuulematta ja Vallilan vapputanssien tenhokin on alkanut hiipua. Ylioppilaslakkiani en ole käyttänyt sitten lakkiaiskevään 1999.

Yksi perinne on kuitenkin pysynyt: kavereiden kanssa olemme jo opiskeluajoista eli about kymmenen vuoden ajan aloittaneet vappuaattomme munkinleipomistalkoilla. Konseptiin kuuluuvat myös syöminen, skumpan juominen ja työväenlaulujen kuuntelu. Huomenna perinne jatkuu täällä meillä – vauvallisille helpoin tapa juhlia, kun jossain vaiheessa iltaa natiainen (toivottavasti) saadaan unille omaan sänkyynsä ja iltaa voidaan jatkaa aikuisvoimin.

Vapun kunniaksi panen jakoon myös suosikki-perunasalaattini ohjeen, jota huomiseksi aion kokkailla. Resepti on peräisin Tampereen-ajoilta eräältä Anulta – kiitos vielä!

Perunasalaaatti

1 kg pieniä perunoita
1 punasipuli
1 omena
1 purkki vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja TAI kapriksia (maun mukaan – itse inhoan oliiveja ja siksi tein ohjeesta oman kaprissovellukseni)

Kastike:
2 prk kermaviiliä
1 pussi Aurajuusto-murua
2 rkl sinappia
2 rkl lime-mehua
sokeria
mustapippuria
paljon ruohosipulia

Keitä ja pilko perunat. Pilko omena ja punasipuli. Sekoita kastikeainekset ja sitten vaan kaikki sörsseliksi isoon kulhoon.

Iloista vappua ihmiset!

4 kommenttia:

  1. Kiitos mainiosta reseptistä, tästä tuli uusi suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota, että maistui! Meillä tätä söi hyvällä halulla vappuna jopa paatunut sinihomejuuston vihaaja. :)

      Poista
  2. Hauskaa, että tämä resepti on jäänyt teidänkin perheen suosikiksi. Mutta hui, kuinkakohan monta vuotta lienee aikaa siitä Sorsapuiston vappupiknikistä jolla maisteltiin sekä tätä salaattia että niitä teidän tekemiä munkkeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Veikkaan, että vuosi oli 2006 - ei ihan kymmentä vuotta sentään.

      Poista