torstai 8. toukokuuta 2014

Kotona Kööpenhaminassa, eli Airbnb-kokeilu ja muita matkatärppejä

Vauva oli meidän lisämme vuokrakodin sisustukseen.

Terveisiä Kööpenhaminasta! Pakkasimme itsemme, vauvan ja järjettömän määrän rompetta ja käväisimme neljän päivän minilomalla yhdessä lempikaupungeistani. Köpis on lunki, värikäs ja ehdottomasti maailman paras paikka shoppailuun. Ostoksista lisää vähän myöhemmin, mutta ensin pari muuta tärppiä reissusta. Jos olet Köpikseen suuntaamassa, tässä Top 5 -vinkkini:

1. Hengaile Nørrebrossa. Nørrebro on kauniisti rähjäinen ja sopivan hipsteri kaupunginosa, jossa kannattaa kiertää pikkuputiikkeja tanskalaisten vaatemerkkien perässä, aloittaa aamu luksuspuurolla Grødissä (puurobaari, mikä nerokas konsepti!), etsiä tanskalaisten kulttuurihahmojen hautoja Assistens Kirkegårdilta ja syödä lounaaksi shawarmaa tai falafelejä yhdessä lukuisista pikaruokapaikoista.

2. Majoitu kotiin. Testasimme reissussa ensimmäistä kertaa Airbnb:tä eli vuokrasimme kodin tavalliselta tanskalaiselta. Köpiksessä ihanissa asunnoissa riitti valinnanvaraa, ja meidänkin Nørrebron-kämppämme oli hurmaava pieni kaksio lautalattioineen ja tyylikkäine vaaleine sisustuksineen. Tosin ensi kerralla valitsisin ehkä kämpän, jonka asukkailla itselläänkin on vauva ja siten esimerkiksi järkevät vaipanvaihtofasiliteetit (tai vähintään varmistaisin etukäteen, että onhan asunnossa verhot – on lievästi jännää yrittää nukuttaa ilta-auringon paisteessa vauvaa, joka on tottunut nukkumaan pimennysverhojen takana...)


3. Ahmi designia Illums Bolighusissa. Keskustan hulppeasta sisustustavaratalosta ei ole pakko ostaa mitään: sinne voi mennä vain ihailemaan tanskalaista ja muutakin simppelin linjakasta suunnittelua. Täällä on myynnissä about jokainen design-esine, josta joskus olen haaveillut.

4. Tee päiväretki Louisianaan. Hieno taidemuseo sijaitsee puolen tunnin junamatkan päässä Kööpenhaminasta. Parhaillaan menossa oli ruotsalaisen Hilma af Klintin näyttely, josta joku vuosi sitten kirjoitettiin paljon Suomenkin lehdissä. Tuolloin missasin Tukholmassa olleen näyttelyn, mutta nyt sain vahingon takaisin.

5. Syö pitsaa Motherissa. Reissun kulinaarinen kohokohta oli ehdottomasti Kødbyenissä eli Köpiksen meatpacking districtillä sijaitsevan Motherin hapanleipätaikinapitsa. Parasta lättyä aikoihin.


Onko kenelläkään muulla muuten samaa ongelmaa kuin mulla, että kaikki elämän aikana tehdyt reissut alkavat pikku hiljaa sekoittua päässä? Saan matkan varrella usein flashbackejä kuinka "joskus oltiin cocktail-baarissa just tällaisen samanlaisen aukion varrella" – mutta oliko kaupunki Oslo, Pietari vai Valencia, siitä ei ole mitään hajua.

9 kommenttia:

  1. Ooh olitte Köpiksessä! Voisin mennä sinne uudestaan ja uudestaan. Siis jos multa kysyttäisiin, kaikki meidän lomat voisi iloisesti jakaa Suomen (joka ymmärrettävistä syistä vie leijonanosan kaikista vapaista) ja Kööpenhaminan välillä. Maailmassa on muitakin paikkoja, mutta kuka niitä tarvitsee, kun on tuo ihana kaupunki?

    Me käytiin myös viime kesän reissulla Motherissa, ja niitä pitsoja muistellaan vieläkin. Kuten myös kaikkea muuta mitä syötiin! Ah.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, muitakin Köpiksen-ystäviä! Jotenkin ne tanskalaiset on vaan niin kivoja ja edistyksellisiä ja tyylikkäitä. Ja ruotsalaisiin verrattuna silti rennompia, eivätkä kaikki samasta muotista pukeutumisensa suhteen.

      Se lähinnä harmittaa, että kaikki vähänkin fancymmat ravintolat jäi vauvan takia kokematta. Tuoltahan löytyisi vaikka mitä Michelin-meininkiä. :)

      Poista
  2. Hei, kiitti tästä postauksesta. :) Köpis on munkin lemppari. Voi kun pääsis sinne taas.

    Me ollaan ajateltu lähtä lapsen kanssa joskus Berliiniin ja myöskin vuokrata Airbnb:n kautta koti. Pitääpä muistaa tarkistaa, että siellä on verhot, heh! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä Airbnb:tä - tosi vinkeä kokemus stalkkailla vieraan ihmisen kotia. Me ei edes tavattu asunnon omistajaa kertaakaan, vaan avaimet diilattiin muuten. Berliinistä löytyisi varmaan kanssa ihania kämppiä!

      Poista
  3. Jos Hilma af Klint kiinnostaa muita blogin lukijoita, niin vielä muutaman päivän (11.5. saakka) on hänen teoksiaan nähtävissä Weegeessä Espoossa.
    http://www.emma.museum/node/1239
    Kuvien perusteella en odottanut paljoa tältä taitelijalta (ei menty ensisijaisesti katsomaan tätä näyttelyä), mutta teokset olivat yllättävän vaikuttavia! Joitain niistä voisi tuijotella pitkään.

    -H

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei iitos vinkistä, enpä ollut tätä huomannut! Af Klint oli musta tuon näyttlyn perusteella myös tosi kiinnostava hahmo

      Poista
  4. Upea lainakoti! Todella persoonallinen ja kaunis. Ja kiva blogi sinulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilja! Ja kämppä oli kyllä suloinen. Tässä on kuvia vain olkkarista: makkarista ja keittiöstä tuli liian tuhruisia räpsyjä mutta kivat oli nekin. :)

      Poista
  5. Hei, kiitos, pitääpä yrittää ehtiä tsekata näyttely! :)

    VastaaPoista