keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kesähuoneen alku

Hayn Don't Leave Me -pöytä toimii sekä sisä- että ulkokäytössä. Talven tullen se päässee olkkarin sivupöydäksi.

Ensimmäistä kertaa elämässäni asun asunnossa, jossa on parveke. Ja vieläpä varsin mukava sellainen, jota aurinko lämmittää pitkälle iltaan ja josta saa katsella punakylkisiä mäntyjä ja vehreitä lehtipuita.

Parvekkeen sisustus on toistaiseksi syntynyt aika pienellä panostuksella ja make the most of what you've got -mentaliteetillä, eli omilla jämillä ja kirppislöydöillä. Uutena on hankittu ainoastaan matto ja Hayn DLM-pikkupöytä Finnish Design Shopista. Tuolit dyykkasin viime syksynä kotipihan roskiksen vierestä: kuluneet kangaspäällysteet revittiin pois ja vaneri käsiteltiin ulkokalusteille sopivalla lakalla.

Kirppikseltä löytyi muutama saviruukku, ja myös vanha punainen kattila pääsi istutuskäyttöön.

Ja tietty mun oli pakko pikkuisen viherpeukaloida. En tajua puutarhanhoidosta mitään – alkaen siitä, että mihin tarvitaan soraa ja pitääkö ruukun pohjalla aina olla reikiä – joten toistaiseksi viljely on aika pienimuotoista: kukka-amppeli, muutama mansikantaimi ja ruokakaupan yrttejä. Kukkahyllyn virkaa pääsi toimittamaan vanhan asunnon olkkarissa ollut cd-hylly, joka uudessa kodissa kävi tarpeettomaksi, kun päätimme jättää cd:t vintille.

Kukkalaatikko oli edellisten asukkaiden peruja. Jos hyvin käy, kohta napsin tästä mansikat aamupalajugurttiini. Tai ainakin mansikan.

Parveketta voi sisustaa vähän kuin kesämökkiä: niillä kamoilla, jotka eivät kotoa ole löytäneet paikkaansa. Esimerkiksi vaaleanpunaisella Mariskoolilla ja näteillä limupulloilla.

Matto on metritavaraa Etolasta, tykästyin sekä kuosiin että ruohonvihreään väriin.

...mutta lopuksi on pakko tunnustaa, että ihan oikeastihan meidän parveke näyttää vielä tämän kesän tältä: hallitsevin sisustuselementti ovat Emmaljungan upeat ysärivaunut, joissa eräs pikkuneiti vetelee aamupäikkärinsä.


4 kommenttia:

 1. Pienien ruukkujen pohjalle voi tehdä reiän ellei siellä sitä jo ole, isompiin kannattaa laittaa kevytsoraa. Soran/reiän idea on ettei vesi jää seisomaan ja mädätä juuria, isot ruukut myös painavat tolkuttomasti jos ne täyttää pelkällä mullalla. Itse suosin laiskuuttani soraa, jopa pienissä ruukuissa, en myöskään halua veden valuvan pitkin parveketta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä selvensi asiaa huomattavasti! Toivoinkin, että joku viherpeukalo innostuisi auttamaan. ;)

   Poista
 2. Viher- ja viher...mun partsilla ei kuki koskaan mikään. :P (Johtunee varjoisuudesta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on ehkä jonnekin lounaaseen (?) tuo partsi ja aurinkoa tulee sopivasti. Nyt on ekat mansikatkin kypsyneet! :)

   Poista