tiistai 10. kesäkuuta 2014

Neulojan kriisi eli mitä mukaan matkalle

Aloitin pakkaamisen tärkeimmistä: kutimista ja vauvanvaatteista. Taulu on Elsan huoneesta ja sen on maalannut Hanna Mélart.

Tämä on nyt taas näitä ensimmäisen maailman ongelmia, mutta mulle tuottaa aina reissuun lähtiessä päänvaivaa se, mitkä kutimet otan mukaan. Huomenna suuntaamme vauvan kanssa lomailemaan Pohjanmaalle mun vanhempien luo, ja tällä hetkellä kesken oleva, melko suureellinen villapaitaprojektini veisi repussa kohtuuttoman paljon tilaa – etenkin nyt, kun omien vaatteiden lisäksi mukaan täytyy pakata järjetön määrä vauvan tarpeistoa.

Onneksi kaapista löytyi pari kerää Jonnalta saatua tumman sinivihreää Isager Alpaca 2:ta ja siihen mätsääviä jämäkeriä, joista alan tikuta Elsalle neuletakkia syksyksi. Aika monet lapaset ja villasukat olen elämässäni tehnyt tällaisina pieninä "matkavälitöinä".

Sitä paitsi kohta ympärillä häärii kaksi ihmistä, jotka suorastaan vaativat päästä vaunulenkille ja vaipanvaihtoon. Siinä vaiheessa tämä mutsi nostaa jalat pöydälle ja panee puikot laulamaan.

Väriyhdistelmien sommitteleminen jämäkeristä on lempipuuhiani.

4 kommenttia:

 1. Se on hauska miten käsitöitä saa tehtyy jo muutaman junamatkan aikana.jokunen joululahja tullut valmiiksi saatettua työmatkoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Tosin nykyään neulominen jää junassa vähemmälle, kun reissussa on mukana viisikuinen, sylissä kiemurteleva väkkärä. :)

   Poista
 2. Hei tuo maalaus on upea! Minkä niminen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni sen nimi on Jännittävä kylpy. Ja taiteilija tosiaan Hanna Melart, täältä löytyy lisää tietoa hänestä:
   http://www.hannamelart.com

   Poista