tiistai 7. lokakuuta 2014

Arkiruokaa vauvalle ja vanhemmille?

Makaronilaatikko, tuo ruokaelämyksistä esteettisin! Mutta ysikuinen tykkää kovasti.

Oletan, että monet vanhemmat odottavat innolla sitä aikaa, kun vauva alkaa syödä samaa ruokaa kuin muukin perhe. Minä odotan sitä pikkuisen kauhuissani: se nimittäin tarkoittaa sitä, että pitää alkaa laittaa ruokaa.

Don't get me wrong, tykkään kyllä kokkailusta (löytyyhän tästäkin blogista tunniste "ruoka ja juoma"), mutta ruuanlaitto on mulle enemmänkin sellainen silloin tällöin harrasteltava kiva juttu kuin jokapäiväinen arkirutiini. Iltaisin meillä on useimmiten syöty salaatti/leipä/kananmuna -tyyppistä iltapalaa eikä varsinaista lämmintä ruokaa, jota kehtaisi lapsellekin tarjota.

Kaiken lisäksi Elsa päätti jokin aika sitten totaalikieltäytyä lusikalla syömisestä, ja viime aikoina meillä on enimmäkseen sormiruokailtu. Eli tässä on nyt sitten keitelty perunaa ja tehty maidotonta ja suolatonta makaronilaatikkoa, jota pikkutyyppi on muussannut suunsa lisäksi paidalleen, naamalleen, lattialle ja syöttötuoliin. Ihan liikuttavaa puuhaa, mutta tämä äiti kaipaisi kipeästi uusia ideoita siitä, millaista ruokaa voisi kokata samalla vaivalla sekä vauvalle että aikuisille (ja tällä hetkellä etenkin sellaista ruokaa, jonka Elsa voi lapioida suuhunsa sormin – sosekeitto ei ole vaihtoehto).

Mitkä ovat teidän lapsellisten suosikkiruokia, jotka maistuvat koko perheelle?

8 kommenttia:

  1. Uunilohkoperunat ja lihapullat tai mureke. Helppo tehdä mausteinen ja maustamaton versio. Muutkin uunikasvikset.

    VastaaPoista
  2. Lihapullia olenkin tehnyt, mutta uuniperunoita pitää kokeilla! Keitetyt ei nimittäin itselle niin uppoa. Liharuokia tuntuukin olevan helpompi keksiä, kasviksia vaikeampi.

    VastaaPoista
  3. Meillä lemppareita tällä hetkellä ovat pasta (fusilliin helppo tarttua) tomaattikastikkeessa ja uuni juurekset. Avocado uppoaa kaiken kanssa :)
    t.Kira & Klaus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Avokado on Elsankin lemppari! Ja pitääkin kokeilla fusillia - meinasi nimittäin tuon makaronilaatikon kanssa mennä ikä ja terveys, kun Elsa nyppi noita pikkupastoja yksitellen suuhun. :D

      Poista
  4. Meidän jäbä tykkää aivan kreisinä tästä keitosta! No, hän taisi kyllä olla jo 1-vuotias kun sitä ekan kerran tehtiin mutta sormin söi vielä kuitenkin. Suttaa mutta tykkää. Laitan vettä vähäemmän ja makaronia enemmän niin tulee parempi rakenne. Muutenkin aikoinaan tsekkasin paljon Valion reseptihakua (ei maksettu mainos, heh), siellä kun on erikseen kategoriana lapset 1-3 v :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä kuulosti keitto, ja sopivan helpolta - meikältä pinnat erityisesti noista valmiiden kasvissuikaleiden käytöstä. :) Pitää tsekata Valion reseptit muutenkin, tosi fiksua heiltä tehdä tuollainen kategoria.

      Poista
  5. Helppoja herkkuja on mm. munakas (täytteeksi sieniä, paprikaa, tomaattia, kesäkurpitsaa), kasvispihvit (tee kerralla kasa pakkaseen), kuskussalaatti ja noi Kirankin mainitsemat uunijuurekset (sesonkiruokaa!). Maissi on ollut aina ihan ässä, kun saa samalla jäytää hampaiden tulosta kipeitä ikeniä. Ite tehdyt pinaatti- ja porkkanaletut toimii, piirakat ja pitsat myös. Lihapullista voi tehdä kasvisversioita soijarouheesta tai pavusta tai sienistä. Jos teette salaattia, napsikaa siitä linssejä, vihreitä papuja, kalaa, tofua, kananmunaa tai parsaa vauvalle, ei tartte kokata lämmintä ruokaa. Siistimpänä puuron korvikkeena toimii muuten mainiosti TalkMurut, joita Touko ainakin vetää yhä antaumuksella. Suolaa vain 0,9 %. P.s. Keitetyistä perunoista saa maijakelpoisia pestolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä arvasin, että sieltä piisaa hyviä vinkkejä. :) Ja etenkin tuo salaatti-idea on hyvä, saapahan samalla vähän kekseliäämpiä salaatteja itselle niiden iänikuisten kurkku-tomaatti-salaatti -pohjien lisäksi.

      Poista