maanantai 22. joulukuuta 2014

Pieni iso pulkkailija


Vihdoin tuli lumi Helsinkiinkin, ja Elsa pääsi testaamaan pulkkaansa. Ja sehän oli hauskinta ikinä!

Vähän jännitti etukäteen – aina välillä nimittäin tulee niitä hetkiä, että joku omassa päässä tosi mahtava asia onkin vauvalle ollut vain stressaavaa ja pelottavaa. Muun muassa mun visio koko perheen yhteisistä ihanista saunavuoroista ei mennyt ihan putkeen (vauva sai taloyhtiön saunassa paniikkihepulin).

Joskus ihan terveellistä äidillekin tajuta, että vauva ei ole mikään itsen jatke, joka kiltisti toteuttaa mun päänsisäistä perheidylliäni. Päinvastoin: tuo viikonloppuna yhden vuoden täyttävä tyyppi on mitä vahvimmin oma itsenäinen persoonansa, joka osaa jo varsin tehokkasti ilmaista omaa tahtoaan. Yleensä tähän ilmaukseen liittyy kaukosäädin, puhelin tai itkuhälytin, jonka äiti julmasti riistää pienistä hyppysistä. Sitä raivoamista on yhtä aikaa huvittavaa ja rasittavaa seurata – ja samalla on palan kurkkuun tuovan liikuttavaa, että siitä vuodentakaisesta alle kolmikiloisesta rääpäleestä on kasvanut tuollainen pieni iso tyttö.

Huomenna suuntaamme Tampereelle joulunviettoon. Suunnitelmissa lähinnä suklaata, neulomista ja lukemista. Ihanaa joulua jokaiselle!

2 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen pieni iso pulkkailija! Mukavaa joulua teille! p.s. Ihanaa, että saatiin Helsinkiin kunnolla lunta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Ja kyllä, miten voikaan olla näin mahtava säkä, että juuri jouluksi tuli kunnon satutalvimaisema.

      Poista