torstai 1. tammikuuta 2015

To do -listaa vuodelle 2015

Jos jokin seinäkalenteri ansaitsee blogikalenterin tittelin, se on tietysti tämä. Omaperäisyyden vuosi 2015!

Vuoden 2014 loppu sujui täällä blogissa vähän unteloissa tunnelmissa. Kirjoitettavaa ei kauheasti tuntunut olevan: vaikka neuloin paljon, en tehnyt mitään kuvattavaksi asti, tuikitavallisia minilapasia ja kypärämyssyjä vain lähipiirin lapsille. Sata sisustusprojektiakin on ollut mielessä, mutta toteutus uupuu.

Siispä ryhdistäytykäämme kohti uutta, alkavaa vuotta. Ei lupauksia mutta kylläkin to do -lista, ennen kaikkea itseäni varten, jotta voin hakea täältä mielenvirkistystä, jos joskus iskee (se kylläkin aika epätodennäköinen) "mitämätekisin" -olo.

* Teetä valokuvakirja Elsan ensimmäisestä vuodesta.
* Tee vauva-äiti-jengillä päiväretki Emmaan ja ehkä vaikka Tallinnaan.
* Ripusta siellä täällä lojuvat taulut seinille TAI jos niille oikeasti ei löydy paikkaa, vie vintille odottamaan uutta tulemista.
* Teetä paperivalokuvia, eli palaa arkistoissa jonnekin vuoteen 2008, jolloin tästä hommasta aloit luistaa.
* Opettele tekemään vauvalle sopivaa ruokaa, josta tykkäät itsekin (kyllä, tämä projekti on edelleen kesken).
* Minimoi blogien vihalukeminen – eli se, kun lukee jotain ärsyttävää blogia vain ärsyyntyäkseen – ja yhdentekevien blogien lukeminen vain tavan vuoksi.
* Kokeile jotain uutta tai pitkään paitsiossa ollutta käsityötekniikkaa.
* Karsi kaappeja raskaalla kädellä ja pane keväällä pystyyn myyntipöytä Herttoniemen pihakirppikselle.
* Hellitä välillä siivoilusta, anna lelujen olla hujanhajan lattialla iltaan asti ja leiki naperon kanssa edes vartti keskittyneesti.

Heti tuli tehokas olo jo pelkän listan tekemisestä.

6 kommenttia:

 1. Tsekkaa kirja Luomuruokaa lapselle. Siitä löytyy reseptejä, jotka ainakin meidän muullekin perheelle maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjo, tämä ei olekaan tuttu kirja - pitää katsoa, jos vaikka kirjastosta löytyisi.

   Poista
 2. Hahaa, paperivalokuvat on myös täällä ikuisuusprojekti! Muutaman keskittyneen session jälkeen oon tosin menossa jo kesässä 2011 ;) Nyt pitäis tilata taas uusia kuvia, jotta pääsisin laittamaan niitä kansioon. Musta old school -kansiot on paljon kivempia kuin nää nykyajan hapatukset eli valokuvakirjat. Mutta onhan jälkimmäisissä tosin hyvät puolensa, ovat niin nopeita tehdä että ne saa ehkä joskus aikaankin... Nyt kun palasin töihin, pitää ensin katsoa mitä ylipäänsä saa tehtyä kun vapaa-aikaa onkin taas totuttua vähemmän.

  Vihalukemista en oo harrastanut, mutta tyhjänpäiväisiä blogeja löytyy kyllä syötteenlukijasta riittämiin. Oon mukamas poistanutkin niitä jo ties miten paljon, mutta etenkin nyt, kun joululoman jäljiltä päivityksiä oli jonossa kymmeniä, huomasin että usean kohdalla en jaksanut edes lukea kunnolla loppuun. Ehkä se on merkki jostain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri sain postissa ensimmäisen 120 kuvan satsin ja tänään panin tilaukseen toisen! Halvemmaksi tosin tulisi toimituskulujen osalta, kun tilaisi kaiken kerralla, mutta mulle tuntuu iisimmältä kun ei ihan kaikkia tarvi selata läpi kerralla. Niitä kuvia nimittäin on pal-jon.

   Mä yleensä päädyn vihalukijaksi silleen, että ensin tykkään jostain blogista ja alan lukea sitä mutta sitten - syystä tai toisesta - kirjoittajan tyyli tai jutut alkaa ärsyttää. Mutta silti jatkan lukemista ihan vain ärsyyntyäkseni. Tyhmää. Ja epäkiinnostaviin blogeihin on myös turha tuhlata tätä alati hupenevaa vapaa-aikaa. :)

   Poista
 3. Onko tuossa päällimmäisenä se mun tekemä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule juurikin se. :) Lähes päivittäin käytössä tänäkin talvena.

   Poista