lauantai 31. tammikuuta 2015

Kukkakauppa kotinurkille

Uudelle kasville löytyi kotoa just passeli betoniruukku, jonka joskus saimme lahjaksi.

Herttoniemessä Erätorin laidalla on jo pitkään seissyt liiketila tyhjillään. Aina ohi kulkiessani olen miettinyt, että voiii kun tuohon tulisi jotain kivaa. Ja nyt on tullut! Kukkakauppa toiseen puolikkaaseen, ja toiselle puolelle kuulemma myöhemmin kahvila. Sellaisia täällä ei liiemmälti olekaan. Liikoja en vielä uskalla toivoa: mulle riittäisivät hyvät leivonnaiset, tilaa vaunuille ja kesällä pari pöytää ulkosalla, joissa voisi maistella limua ja pullaa.

Kukkakaupasta kävin jo ostamassa kannatusmielessä yhden viherkasvin. Onko lukijoissa ketään hortonomia, joka tunnistaisi kasvin? Myyjärouva ei puhunut kovin hyvää suomea eikä osannut kertoa sen nimeä. 

Aihe kiinnostaa siitä syystä, että meillä on täällä kotona yksi pieni hortonomi, joka mielellään tutustuu kasveihin myös suutuntumalla. Ja siksi olisi kiva tietää, ovatko myrkyllisiä vai eivät (iso peikonlehti lähti jo pikkusiskolle evakkoon).


4 kommenttia:

 1. Minusta tuo näyttää pennimuorilta. Se on ihana kasvi - meilläkin on viihtynyt jo kauan amppelissa. Kannattaa vain varoa, että ei kastele liian usein. Mullan tulee kuivahtaa välillä. Ravistelen kukan mullan kuivuttua. Pennimuori pudottaa tuolloin paljon lehtiä. Kastelen kukan kunnolla ja annan ylimääräisen veden valua pois. Vettä ei kannata jättää aluslautaselle seisomaan.
  Toivottavasti teillä on kukasta iloa pitkään!
  Sari

  VastaaPoista
 2. Voi Sari, kiitos tunnistuksesta ja hoito-ohjeista! Vaikuttaa olevan juurikin tuo pennimuori, ja apua miten ihana nimikin kukalla! :)

  Ja Husin kasviluettelon mukaan myös myrkytön...

  VastaaPoista
 3. Odotan jo lievästi kauhulla sitä aikaa, kun meidänkin mies lähtee kunnolla liikkeelle saamaan tuhoa aikaan. Vielä on hetki tyyntä ennen myrskyä :)

  Mulla ois sulle blogissa terveisiä: http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2015/02/ilahduta-blogikaveria.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hetkeksi saa unohtaa esim. koriste-esine-asetelmat mistään metriä alempaa. :)

   Ja kiitos ihanasta tunnustuksesta! Jos suinkin ehdin, lähden mukaan.

   Poista