sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Villasukat ja yhden blogin tarina

Viime aikoina neulottuja (ja enimmäkseen kuvaamatta jääneitä) perusjuttuja: harmaa baktus ja parit lapaset lapselle, mustat tumput äidilleni joululahjaksi ja itselle nämä villasukat valmiiksi kuvioidusta langasta.

Sain Ajatuksia Saksasta -blogin Oililta #blogisitarina-haasteen, jossa avataan oman blogin historiaa. Parantumattomana nostalgikkona tähän täytyi toki tarttua.

Perustin blogini keväällä 2010 lähinnä omaksi ilokseni, kässä- ja sisustusprojekteja tallentamaan – toki alusta asti kainona toiveena oli myös se, että joku muukin saisi niistä inspiraatiota. Things to make and do -nimen lainasin Molokon levystä, ja siihen olen onneksi edelleen tyytyväinen. Se kuvaa sopivan löyhästi blogini sisältöä, sekä käsillä tekemistä että muuta puuhaamista.

Blogitaipaleen aikana on muuttunut paljon ja ei mitään. Oma elämäntilanne ja sen myötä arki, ajankäyttö ja bloggaamisen tahti ovat menneet uusiksi. Blogia aloittaessani olin alle kolmekymppinen kalliolainen dinkku (double income, no kids, tiedättehän), jolla oli loputtomasti aikaa omille projekteilleen. Nyt olen kolmevitonen lähiöäiti, jonka vapaa-ajasta valtaosan varastaa Hänen Kaksivuotias Kuninkaallinen Korkeutensa.

Toisaalta mielenkiinnon kohteet ja sitä myötä blogin aiheet ovat pysyneet samoina. Käsitöitä rakastan yhtä paljon kuin ennenkin, kirppiksiä koluan aina tilaisuuden tullen, rentoudun parhaiten sisustuslehtiä lukemalla ja nautin ruoanlaitosta, kun siihen on aikaa, ja syömisestä vielä enemmän. Välillä blogiin on pujahtanut myös äitiyttä, reissuja, Helsinki-tärppejä ja kaikenlaista tajunnanvirtaa. Jossain taustalla vaikuttaa toivottavasti myös pyrkimys ekologisiin valintoihin.

En kerro blogissani kovin henkilökohtaisia asioita ja kirjoitan lähinnä kivoista ja inspiroivista jutuista, vaikkei elämäni tietenkään ole pelkkää auvoa. Tämä feel good -tyylilaji nyt vain on se, joka minulle parhaiten sopii.

Olen ammatiltani toimittaja, joten kirjoittaminen on minulle myös työ ja se oma juttuni. En ole erityisen innokas enkä taitava valokuvaaja. Siksi usein kirjoitettavaa olisikin, mutta homma kaatuu sopivien kuvien puutteeseen.

Olen myös maailman huonoin markkinoimaan blogiani: en esimerkiksi koskaan jaa blogilinkkejäni omalla Facebook-sivullani. Osa kavereistani tietää ja muistaa tämän paikan olemassaolon, osa luultavasti ei. Toisaalta tykkään myös juuri siitä, että tänne päätyy, kuka sattuu. Ihaninta on huomata, että osa teistä on pysynyt pitkään matkassa verkkaisestakin päivitystahdista huolimatta. Hauskaa on myös kuulla, että yllättävät ihmiset käyvät lukemassa blogiani (esimerkiksi erään lapsuudenkaverini äiti, terkkuja vaan Seinäjoelle!).

Kertaakaan en ole miettinyt bloggaamisen lopettamista. Tällaisena pienimuotoisena puuhasteluna tämä on juuri sopivan kivaa ja paineetonta.

Haastan mukaan seuraavat blogit:

Hupsistarallaa
Pilviraitti
Marittan
Immaterialisti


Säännöt ovat seuraavanlaiset:
 • Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
 • Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.        
 • Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen. 
 • Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.  
 • Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko-blogi

18 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! :) Yritän tarttua siihen pian.

  VastaaPoista
 2. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa että löysit tänne! Ja kävin heti piipahtamassa sunkin tontilla, kirppisrakkaus selvästi meitä yhdistää. :)

   Poista
 3. Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti ja joskus olen kommentoinutkin :) Juttujasi on kiva lukea ja neule- ja ruokavinkkejä olen sulta saanutkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hauskaa että olet pysynyt mukana näin pitkään! Ja erityisen kiva, jos täältä on joku vinkkikin tarttunut matkaan. :)

   Poista
 4. Kiitos haasteesta Maija, tartun siihen heti sopivalla hetkellä! t. pitkäaikainen seuraajasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hienoa jos innostut! Näitä tarinoita on tosi kiva lukea. :)

   Poista
 5. Mukava lukea näitä blogitarinoita, heti tuntuu blogi ja bloggaajakin jotenkin läheisemmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! Huomasin, että itsekin tuli mainittua ihan uusia asioita, jotka vaan itselle on olleet itsestäänselvyyksiä.

   Poista
 6. Kiva kun vastasit tähän! Näitä on tosiaan mukavaa lukea. Ja mielenkiintoista että olet toimittaja! Et kai kuitenkaan kirjoittanut kolumnia vuodenvaihteen Avotakkaan? Siellä joku Maija kirjoitti niin, että mietin lukiessani että kylläpä sopisi sinuun - tosin en äkkiseltään muista, onko teillä Mademoiselle-tuolia, enkä usko että teidän keittiö on epäkäytännöllinen. Mutta noin niinku muuten kuulosti kovin sopivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en ole tainnut ammattia täällä kauheasti mainostaa, koska usein tämän blogin maailma on ollut aika erilainen kuin silloiset työpaikkani.

   Ja siis kyllä, se oli mun juttu Avotakassa! Tein sen freelancerina äitiysloman aikana. Ja meidän keittiö ON epäkäytännöllinen, haaveilen remontista :D

   Poista
  2. Siis miten hauskaa että se oli sun teksti! Siitä keittiöstä mä aattelin, että ettekös te rempanneet koko asunnon kun muutitte, joten se on varmaan sitten hyvä. Mut ei sitten :)

   Poista
  3. No älä, tosi hassua! Ja joo, keittiölle me ei tehty juuri muuta kuin vaihdettiin yhdet kaapin ovet. Täällä on siis liian vähän laskutilaa, se on se ongelma.

   Poista
 7. Kiitos haasteesta! Vihdoin ehdin vastata siihen :)

  VastaaPoista
 8. Tässä yhteydessä on varmasti hyvä huikata, että mä olen käynyt kaikki nämä vuodet teidän kuulumisia säännöllisesti kurkkimassa :) Kommentoitua tulee vaan säälittävän harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Ja ei kommentointipaineita, itsekin olen siinä turhan laiska niidenkin blogien kohdalla, joista eniten tykkään.

   Poista