maanantai 18. huhtikuuta 2016

Neulottu päiväpeitto (ripauksella roosaa)

Oli kiva neuloa pitkästä aikaa jotain isompaa jättipuikoilla. Mallineuletta sovellan varmasti jatkossakin.

Terveisiä Nykin-reissun jälkeisestä iltakoomasta! Matka oli mitä mainioin (siitä oma postauksensa tuonnempana), mutta jetlagin päälle iski sellainen kevätväsymys, että iltaisin on tuntunut ihan mahdottomalta alkaa päivittää matkakuulumisia.

Nyt oli kuitenkin pakko kaivaa kamera esiin aamulla ennen töihinlähtöä ja räpsäistä pikainen kuva uusimmasta kässäprojektista: Elsan juniorisänkyyn neulomastani päiväpeitosta, jonka ohjeen poimin Suuresta käsityölehdestä 1/2014. Alun perin kyseessä oli vauvan peitto, mutta silmukkamäärää kasvattamalla ohje taipui hyvin päiväpeitoksikin. Lankana mulla oli villainen Drops Eskimo.

Kennomainen mallineule oli hauska ja simppeli tehdä: ensin 4 kerrosta sileää raitavärillä, sitten valkoisella 2 kerrosta ainaoikeaa, joista ensimmäisellä kerroksella neulotaan joka 4. s pitkänä silmukkana (=työnnä oikean käden puikko 4 krs alempana olevan valkoisen silmukan läpi, ota lanka puikolle ja vedä läpi, pudota vasemman käden puikolta vastaava s pois). Pitkien silmukoiden paikka vaihteli aina joka toisella kerroksella. Silmukoita mulla oli 91 ja peiton kooksi tuli noin 95x145 cm, mutta paksulla langalla se valmistui suht nopeasti.

Tässä vielä lähis neuleen pinnasta, tässä kuvassa väritkin toistuvat oikeampina.

Elsan ainut toive peiton suhteen oli "pinkkiä", joten äiti heltyi sen verran, että valitsi yhteen raitaan harmahtavaa roosaa. Mystinen pinkki, en tajua, mistä se tulee! Hyvin peitto on onneksi kelvannut näinkin: vaikka se pinkki noin teoriassa kiinnostaa, käytännössä tällaiset seikat ovat vielä aika epäolennaisia, jos niitä vertaa vaikka kivien ja keppien keräilyyn tai vessapaperirullien silppuamiseen.

P.S. Jos tulevalle sunnuntaille 24.4. ei ole ohjelmaa, tulkaahan piipahtamaan vuoden parhaassa kirppistapahtumassa eli Vanhan Herttoniemen pihakirppiksellä! Mikäli sää sallii, myyntipöydän ääressä Mäyrätiellä päivystän minäkin. Kaupan on ainakin naisten ja miesten vaatteita, kirjoja ja sekalaista sisustuskamaa.

5 kommenttia:

 1. Onpas kiva! Keksin juuri, että voisin tehdä kaverini tulevalle vauvalle vauvapeiton ja tästä ohjeesta voisin selvitä :)

  Muutama kysymys kuitenkin... teitkö peiton pyöröpuikoilla? Minkä paksuista lankaa käytit? Kiertääkö koko peittoa valkoinen reunus? Onko sivussa näkyvä valkoinen reuna tehty jälkikäteen? Kiitos, jos jaksat neuvoa!

  Kiva blogi muutenkin! Eksyin tänne ekaa kertaa, mutta tarvii tutustua paremmin.

  VastaaPoista
 2. Kiva, että tykkäsit peitosta! Ja blogista kanssa! :) Tein peiton pyöröpuikoilla, muistaakseni 8 mm ja pituus 80 cm. Jos teet vauvanpeittoa, se saa varmasti olla jonkin verran pienempi kuin tämä.

  Koko peittoa kiertää valkoinen reunus: neuleen alussa ja lopussa neulottiin muutama kerros ainaoikeaa valkoisella, ja pitkiltä sivuilta poimittiin lopuksi silmukoita, joilla myös tehtiin ainaoikeaa.

  VastaaPoista
 3. Suurkiitos! Tarviikin lähteä lankakauppaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva peitto :) Muistatko montako kerää lankaa meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi damn, nyt en valitettavasti muista! Lankakaupan täti auttoi arvioinnissa ja se meni muuten oikein, mutta valkoista lankaa meni enemmän kuin ennakkoon laskimme. Eli sitä kannattaa varata aika paljon.

   Poista