lauantai 21. tammikuuta 2012

Ei ehkä kauniimpia mutta toivon mukaan parempia unia

Varsinaiseksi sisustuselementiksi tätä ei voi sanoa...

Niskani tuntuvat olevan nykyään kroonisesti jumissa. Välillä jomottaa vähemmän, välillä enemmän, ja vaivat helpottavat ja pahenevat sen verran epäsäännöllisesti, että on melkein mahdotonta sanoa, mikä on avuksi. (Oliko se kenties osteopaatilla käynti? Hieronta? Satulatuolilla istuminen? Punttien nostelu? Venyttely? Been there, done that.) Sen kyllä tiedän, että parin tunnin neulontasessiot eivät tässä asiassa varsinaisesti ole eduksi. Mutta joistain asioista vain on mahdotonta tinkiä.

Tällä hetkellä olen valmis kokeilemaan rennompien hartioiden eteen melkein mitä vaan – esimerkiksi maksamaan lähes 200 euroa tyynystä. Olin käynyt hipelöimässä Tempur Ombraciota (!) Sokoksella jo syksyllä, mutta vasta tänään raaskin hakea sen kotiin. Tyynyn kuukautissidettä muistuttavan muotoilun ideana on, että sitä pystyy käyttämään myös kaltaiseni epäergonominen vatsallaan nukkuja. Tempur-tyynyjen materiaali mukautuu kropan muotoihin, ja se on – tai näin ainakin väittävät – saanut alkunsa NASAn tutkimuksista. Tempurin tyynyjä on useampi ihminen lähipiirissä kehunut, eli pelkästään mainoslauseisiin en hankintaa perustanut.

Parempia unia odotellessa – jospa sitä vaikka huomenna saisi herätä onnekkaaseen vaalipäivään! Minä aion mennä äänestämään kakkosta kakkoskierrokselle.

2 kommenttia:

  1. Millekäs se Tempur on tuntunut? Me ollaan miehen kanssa molemmat niin niska-hartiavammaisia, että kunnon tyynyihin satsaaminen tulee varmasti jossain vaiheessa ajankohtaiseksi. Koskikeskuksen Hemtexistä tsiljoona vuotta sitten ostetut memory foam -tyynyt kun alkavat tulla tiensä päähän...

    VastaaPoista
  2. Anu, kolmen nukutun yön jälkeen ainakin tuntuu hyvältä! Yllättävän nopeasti siihen tottuu, että tyynyn pinta on vähän sellainen kovempi. Mä pelkäsin eniten sitä, että pystynkö tuolla nukkumaan kaikissa lempiasennoissani (esim. vatsallani kädet tyynyn alle tungettuna), mutta hyvin sekin on onnistunut. Mun siipalla on se perus-Tempur, joka on siis suunnattu selällään nukkujille, ja hän on ainakin sillä uinunut hyvin jo useamman vuoden.

    VastaaPoista