perjantai 6. tammikuuta 2012

Peppi Pitkätossun huivi

Seinän jännittävä homekasvusto jatkaa kivasti huivin värejä.

Pääosin joulunpyhinä urakoitu raitahuivi tuli tänään valmiksi. Vitsi että tätä oli kiva tehdä! Sekalaistan värien sekalainen sommittelu oli hauskaa, samoin kuin se tunne, että hyödyttämistä langanlopuista syntyykin jotain järkevää – tai tässä tapauksessa ehkä pikemminkin vähän hullua ja hulvatonta.

Huivin leveys on noin 25 cm ja pituus 235 cm. Neuloin sekaisin erilaisia neulepintoja: ainaoikeaa, joustinneletta, erilaisia helmineuleita ja tummansinisestä neuletakista tuttua pintaneuletta. Ohuemmilla langoilla neuloin kaksinkertaisena, jotta huivin leveys pysyi suurin piirtein samana, vaikka tällä kertaa se ei edes ollut niin nuukaa.

Ainut jännä juttu on se, ettei lankalaatikko näytä tyhjentyneen yhtään. Osasyy lienee siinä, että innostuin joululomalla penkomaan äidin lankavarastoja, joista löytyi kaikenlaista kivaa. Esimerkiksi ainekset seuraavaan huiviprojektiin.

Huokaus.

15 kommenttia:

 1. Ihana huivi! Hyvä ettei lankalaatikko tyhjentynyt enempää, saat tehdä lisää hienoja luomuksia :)

  VastaaPoista
 2. Voi vau, mikä Peppi-huivi! Mua kiinnostaa, et miten lähdit liikkeelle: teitkö suunnitelmaa väreistä ja raidoista etukäteen vai otitko aina sen langan, mikä käteen sattui?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Heta, kyllä mä aina pari seuraavaa väriä mietin etukäteen, mutta en sen pidemmälle. Ei mun järjestelmällinen luonne antaisi periksi ottaa IHAN mitä käteen sattuu. :)

  VastaaPoista
 4. OK. Mietinkin, etmiten oot tehnyt, kun näyttääniin kivalle. Mä aina aina epäonnistun raidoittamisessa, kun sit alkaakin nyppiä yhdistelmät ja puran. Mutta ratkaisu vois olla tosiaan erilainen neulepinta. Hmmm hmmm. Katsotaan! Langanloppuja ainakin on. Sano vielä yks juttu: kuinka paksua lanka suunnilleen on? Enemmän nallea vai seiskaveikkaa, jos vaikka niishin vertaa?

  VastaaPoista
 5. Joo, luulen, että kun meininki on kaikin puolin sekalainen, väriyhdistelmätkin voi olla mitä sattuu. Ja kyllä musta sen verran kannattaa katsoa, että tulee tummempia ja vaaleampia, murretumpia ja kirkkaampia sekaisin.

  Eniten tuossa itse asiassa on juuri Seiskaveikkaa, sitten on Floricaa ja jotain vauvalankoja kaksinkertaisena. Ja itse asiassa vähän Nalleakin kaksinkertaisena, mutta siitä tuli aika tönkköä.

  VastaaPoista
 6. On vaan niin ihana! ❤
  Mulletoi! ;)
  Hih kuvateksti...

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Voi kyllä olla, että jos lankalaatikko ei tuosta kohta hupene, joudun aloittamaan tehdastuotannon... ;)

  VastaaPoista
 8. Maija, toi on hienompi kuin olisin voinut odottaa. Pituus on täydellinen, värit natsaa, hapsut on moniväriset, kaikki toimii, jesjes! Uusi superlempipitkätossuhuivini. Iso kiitos.

  VastaaPoista
 9. Milla, kiva että tykkäät! :) Laitoin FB-viestiä, että voidaan koordinoida toimitukset.

  VastaaPoista
 10. Oi, aivan mahtava huivi! Ehkä tässä itsekin inspiroituu kaivamaan lankalaatikosta kaikki sinne perimmäiseen nurkkaan unohdetut kerät - kaikenkirjava näyttää niin hyvältä tässä!

  VastaaPoista
 11. Kyllä, ehdottomasti! Etenkin, jos sen kaikenkirjavan yhdistää johonkin yksiväriseen ja hillittyyn - eli mustaan, harmaaseen tai ehkä kreisisti ruskeaan - lopputulos sopii tällaiselle vanhemmallekin rouvashenkilölle. :)

  VastaaPoista
 12. Oioioi, aivan ihana! Värit ja neulepinnat ja kaikki. Piristi totaalisesti päiväni :) Mullakin sekalaisia keriä ja nöttösiä riittää, taidan alkaa suunnitella omaa Peppihuivia...

  VastaaPoista
 13. Kiitos Inari! Peppihuivi tekoon vaan, se on helppoa ja hauskaa!

  VastaaPoista