Olen vähän huono ottamaan valokuvia silloin, kun jotain oikeasti tapahtuu. Niinpä tälläkin kertaa kuva on mallia dagen efter kuivumaan jätettyine punkkulaseineen. Niistä hörpittiin eilen illalla eteläafrikkalaista Bellingham Shiraz'ta, jota juotiin höysteenä torstain Hesarista poimitulle hirviragulle. Suosittelen lämpimästi molempia!
Kas näin kuului ohje (alkuperäinen kuvan kera löytyy täältä):
Hirviragu
500 g hirvenjauhelihaa
1 sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
1 porkkana
2 siivua pekonia
oliiviöljyä
1 tlk kuorittuja
kokonaisia tomaatteja
1 dl punaviiniä tai
vettä
1 laakerinlehti
1 tl rakuunaa
1/2 tl timjamia
1/2 tl rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Kuutioi sipuli ja
viipaloi valkosipuli. Leikkaa
porkkana pieniksi kuutioiksi ja
pekoni paloiksi.
Kuumenna padassa
oliiviöljy ja lisää sipuli,
valkosipuli, pekoni ja porkkana
ja kuullota, kunnes sipuli on
läpikuultavaa.
Lisää hirvenjauheliha
ja ruskista. Lisää sen jälkeen joukkoon
tomaatti, viini tai vesi, laakerinlehti
sekä yrtit. Anna kiehahtaa.
Laita kansi päälle
ja siirrä 150-asteiseen uuniin hautumaan
1–2 tunniksi. Jos et omista uunipataa,
voit myös hauduttaa ruokaa liedellä
kannen alla miedolla lämmöllä 1–2
tuntia. Tarjoa penne- tai rigatonipastan
kera.
Aurinkoista vaalipäivää ihmiset! Muistakaa antaa äänenne!
Kuulostaa tosi hyvältä, ohje menee kokeiluun. Ja viini myös ;)
VastaaPoistaKuvassa jotenkin tosi hyvä fiilis :)
Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Mä en kauhean usein liharuokia kokkaa, mutta hirveä syön hyvillä mielin. Tää oli tosi herkkua ja helppoakin tehdä.
VastaaPoistaJa kiitos kehuista! Sunnuntaiaamun fiilis kuvassa. :)
Olet tullut haastetuksi blogissani :)
VastaaPoistahttp://ikomi2.blogspot.fi/2012/11/haasteita-ja-lemppareita-challenges-and.html
Oi Inari, suurkiitos! Pannaan tämä hautumaan, postausta seuraa ensi viikolla...
VastaaPoistaIhanan näköistä! Nuo tuolit... <3
VastaaPoistaKiitos Kaisa! :)
VastaaPoista