sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Seuraavana aamuna


Olen vähän huono ottamaan valokuvia silloin, kun jotain oikeasti tapahtuu. Niinpä tälläkin kertaa kuva on mallia dagen efter kuivumaan jätettyine punkkulaseineen. Niistä hörpittiin eilen illalla eteläafrikkalaista Bellingham Shiraz'ta, jota juotiin höysteenä torstain Hesarista poimitulle hirviragulle. Suosittelen lämpimästi molempia!

Kas näin kuului ohje (alkuperäinen kuvan kera löytyy täältä):

Hirviragu

500 g hir­ven­jau­he­li­haa
1 si­pu­li
2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä
1 pork­ka­na
2 sii­vua pe­ko­nia
olii­vi­öl­jyä
1 tlk kuo­rit­tu­ja ko­ko­nai­sia to­maat­te­ja
1 dl pu­na­vii­niä tai vet­tä
1 laa­ke­rin­leh­ti
1 tl ra­kuu­naa
1/2 tl tim­ja­mia
1/2 tl ros­ma­rii­nia
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria

Kuu­tioi si­pu­li ja vii­pa­loi val­ko­si­pu­li. Leik­kaa pork­ka­na pie­nik­si kuu­tioik­si ja pe­ko­ni pa­loik­si.
Kuu­men­na pa­das­sa olii­vi­öl­jy ja li­sää si­pu­li, val­ko­si­pu­li, pe­ko­ni ja pork­ka­na ja kuul­lo­ta, kun­nes si­pu­li on lä­pi­kuul­ta­vaa.
Li­sää hir­ven­jau­he­li­ha ja rus­kis­ta. Li­sää sen jäl­keen jouk­koon to­maat­ti, vii­ni tai ve­si, laa­ke­rin­leh­ti se­kä yr­tit. An­na kie­hah­taa.
Lai­ta kan­si pääl­le ja siir­rä 150-as­tei­seen uu­niin hau­tu­maan 1–2 tun­nik­si. Jos et omis­ta uu­ni­pa­taa, voit myös hau­dut­taa ruo­kaa lie­del­lä kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä 1–2 tun­tia. Tar­joa pen­ne- tai ri­ga­to­ni­pas­tan ke­ra.


Aurinkoista vaalipäivää ihmiset! Muistakaa antaa äänenne!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä, ohje menee kokeiluun. Ja viini myös ;)

    Kuvassa jotenkin tosi hyvä fiilis :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! Mä en kauhean usein liharuokia kokkaa, mutta hirveä syön hyvillä mielin. Tää oli tosi herkkua ja helppoakin tehdä.

    Ja kiitos kehuista! Sunnuntaiaamun fiilis kuvassa. :)

    VastaaPoista
  3. Olet tullut haastetuksi blogissani :)

    http://ikomi2.blogspot.fi/2012/11/haasteita-ja-lemppareita-challenges-and.html

    VastaaPoista
  4. Oi Inari, suurkiitos! Pannaan tämä hautumaan, postausta seuraa ensi viikolla...

    VastaaPoista