lauantai 10. marraskuuta 2012

Lauantain haastelua


Inari heitti minulle blogihaasteen, jonka tarkoituksena on listata kymmenen tämän hetken lempiasiaani. Sehän sopii! Here goes:Ihanat kliseet (osa 1). Leikkokukkien arkea parantavaa taikaa ei voi korostaa liikaa. Kukkani ostan edullisesti Hakaniemen torilta niin kauan kuin kukkamyyjät ja kukat siellä tarkenevat. Kun vähän jaksaa nähdä vaivaa, kukat pysyvät kunnossa pitkään (hyviä hoitovinkkejä on listannut esimerkiksi Eeva täällä.)

Ihanat kliset (osa 2). On taas kynttiläaika! Viikonloppuaamuisin sytytän keittiön pöydällä olevat tuikut, panen leppoisaa musiikkia syömään ja nautin aamupalani ja Hesarini kaikessa rauhasa.


Downton Abbey. Kolmannen tuotantokauden uudet jaksot – paras syy istua neulomassa tv:n ääressä.

Satsumat. Satsumasesonki, tuo hedelmäsesongeista parhain (nektariinit tulevat hyvänä kakkosena).

Tummempaa tuolla puolen. Kaj Korkea-ahon toinen romaani on kaunis, jännä, mystinen ja koukuttava. Lisäksi kirja sijoittuu lähelle omia kotiseutujani eli ruotsinkieliselle Pohjanmaalle (jota tosin tunnen hävettävän huonosti – tässä olisi kesäisen roadtripin paikka.)


Obaman uudelleenvalinta. Saa maapallon tulevaisuuden näyttämään ihan pikkuisen valoisammalta (tai ainakin ihan pikkuisen vähemmän synkeältä).

Liikunta. Kun pari viikkoa kärvistelee kurkkukivussa ja vailla viikottaista jooga/pumppi/spinningannostaan, on todella onnellinen päästessään taas kuntoilemaan. Paras vinkkini liikuntamotivaation ylläpitämiseen: hanki koti kuntokeskuksen vierestä. Meiltä kipaisee Hakaniemen Ladylinelle minuutissa.

Weledan Sea Buckthorn -vartalovoide. Keväällä hehkuttamani öljyn kaveri, tyrnintuoksuinen kropparasva, on ollut tämän syksyn perusvoiteeni.


Kuivatut viikunat. Silppuan niitä saksilla aamujogurttiini mustikoiden ja pähkinöiden kera. Niin hyvää!

Kaverien vauvat. Kun työpäivän päätteeksi pääsee nuuskimaan pienen ihmisen pukluntuoksuista päälakea, on vaikea olla huonolla tuulella.

Jaan haasteen eteenpäin:

Hennalle (Vielä onnittelut valtuustopaikasta!).
Snack the Ponyn sisaruksille.
Lokoisalle Millalle.
Ja kahdelle kivalle tamperelaiselle, Karmiinille ja Jonnalle.

Tässä vielä haasteen säännöt:

 1. Listaa tämän hetken kymmenen (10) lempiasiaasi (voit halutessasi kopioida haastepostaukseen yllä olevan blogihaastekuvan ja/tai käyttää omia kuviasi)
 2. Jaa haaste vähintään viidelle (5) tykkäämällesi blogille ja ilmoita siitä heille
 3. Voit halutessasi myös osallistua Mokon myymäläinstallaatioprojektiin sekä Mokon lahjakortin arvontaan lähettämällä oman lempiasiat -listasi osoitteeseen mokomarket@moko.fi otsikolla: Minun lempiasiani. Ilmoitathan meilissä yhteystietosi. Kaikista lähetyistä lempiasioista valitaan osa ja nämä valitut aiheet tulevat olemaan osa Moko Marketissa järjestettyä esillepanoinstallaatiota, jota päivitetään viikottain teidän lähettämillä lempiasioilla. Jokaisen esiteltävän lempiasian yhteydessä mainitaan lempiasian kertojan nimi ja paikkakunta. Voit seurata myymälän installaatioita Facebook-sivuilta. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 3 kpl 50€ lahjakortteja Moko Markettiin (arvo yht. 150€). Teidän lempiasioiden mukaan elävä Lempiasioita -näyttely rakennetaan viikolla 41 ja arvontaan voi osallistua 3.10- 2.11.2012. Moko Oy pidättää oikeuden muutoksiin.
 4. Muista nauttia listaamistasi lempiasioista mahdollisimman usein!

6 kommenttia:

 1. Uuh, apua, paineet! :) Kiitos Maija, ryhdynpä miettimään.

  VastaaPoista
 2. Odotan kauhuissani satsumakauden loppua: miten siitä eteenpäin?! Olen ollut jo huomaavinani jonkin verran laadun huononemista (lue: satsumien pehmenemistä), mutta toivotaan nyt, että jatkuisi mahdollisimman pitkään!

  Viikunoitapa en olekaan muistanut pitkään aikaan, kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 3. No älä muuta sano! Satsumakauden jälkeen ei ole pitkään aikaan mitään hyvää sesonkia (tai no, jouluruokafiilistelyt tietty.) Ja viikunoita suosittelen ehdottomasti!

  VastaaPoista
 4. Se vanhempi Snack the Ponyn sisaruksista10. joulukuuta 2012 klo 19.54

  Maija, tämä haaste oli jostain syystä mennyt ihan ohi, huomasin sen vasta nyt kun etsin yhtä sun vanhempaa kirjoitusta! Me otetaan nyt haaste vastaan jälkijunassa ja listataan lempiasioita! Tää onkin varmaan ensimmäinen haaste, joka ollaan koskaan saatu, OO!

  VastaaPoista
 5. Olkaa hyvät, arvon sisarukset! Jään odottamaan lempiasioita. :)

  VastaaPoista