sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Leivottu lahja


Eilen vietettiin ystäväni synttäreitä, jonne leivoin viemisiksi omena-taatelipiirakan. Leipominen on takuuvarma lahjavinkki: jos päivänsankari ei toivo tavaraa mutta haluaisit kuitenkin muistaa häntä jotenkin, kysy, millaista täydennystä juhlapöytä kaipaisi. Harva kieltäytyy, jos saa helpotusta kokkailu-urakkaansa.

Tämä ohje on bongattu joskus viime syksynä Herkusta ja koukusta, ja se on niin hyvää ja hauska tehdä (ei vaadi edes minkään sortin vaahdotusta!), että siitä on tulossa luottoleivonnaiseni. Kas näin se menee:


Mausteinen omena-taatelipiirakka

200 g kuivattuja taateleita
2 dl maitoa
250 g voita
4,4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
4 isoa munaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljajauhetta
3 pientä punaista omenaa
sitruunamehua
tomusokeria

Kaada maito ja pilkotut taatelit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keittele hetki ja soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kattilaan voi ja sekoittele niin, että voi sulaa joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja munat keskenään. Kaada maito-taateli-voiseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. 

Pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja purista hieman sitruunamehua lohkojen päälle. Asettele lohkot piirakan päälle kolmeen riviin. Paista 180-asteisessa uunissa 45–55 min. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti