Eilen vietettiin ystäväni synttäreitä, jonne leivoin viemisiksi omena-taatelipiirakan. Leipominen on takuuvarma lahjavinkki: jos päivänsankari ei toivo tavaraa mutta haluaisit kuitenkin muistaa häntä jotenkin, kysy, millaista täydennystä juhlapöytä kaipaisi. Harva kieltäytyy, jos saa helpotusta kokkailu-urakkaansa.
Tämä ohje on bongattu joskus viime syksynä Herkusta ja koukusta, ja se on niin hyvää ja hauska tehdä (ei vaadi edes minkään sortin vaahdotusta!), että siitä on tulossa luottoleivonnaiseni. Kas näin se menee:
Mausteinen omena-taatelipiirakka
200 g kuivattuja taateleita
2 dl maitoa
250 g voita
4,4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruokosokeria
1,5 tl leivinjauhetta
4 isoa munaa
2 tl kanelia
2 tl vaniljajauhetta
3 pientä punaista omenaa
sitruunamehua
tomusokeria
Kaada maito ja pilkotut taatelit
kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, keittele hetki ja soseuta seos
tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää kattilaan voi ja sekoittele niin, että voi sulaa
joukkoon. Sekoita kuivat aineet ja munat keskenään. Kaada
maito-taateli-voiseos joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada
voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
Pilko omenat
ohuiksi lohkoiksi ja purista hieman sitruunamehua lohkojen päälle.
Asettele lohkot piirakan päälle kolmeen riviin. Paista
180-asteisessa uunissa 45–55 min. Anna jäähtyä ja koristele
tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti