lauantai 8. marraskuuta 2014

(Kerrankin onnistunut) raitapipo

Pikkusiskolle kiitos kuvausavusta!

Olen ollut aina huono neulomaan pipoja, koska jostain syystä (=sukuperintönä kulkevan ison pääni takia) ne ovat harvoin onnistuneet erityisen hyvin. Siispä oli hauskaa, kun piposta tuli kerrankin käyttökelpoinen: tämä on lämmittänyt päätä jo monena syystalven kalseana päivänä.

Langoiksi käytin vauvaneuleista jääneitä, noin kolmosen puikoilla neulottavia lankoja (Drops Baby Merino ja Dalegarn Baby Ull). Raidat syntyivät yksinkertaisesti niin, että neuloin kullakin värillä niin kauan kuin jämäkerää riitti.

Malliin otin inspiraatiota Kerällä-kirjan Syvänsinisestä piposta (ohje nro 42) mutta muokkasin mittoja ja silmukkamääriä pikkuisen uusiksi: mun pipossani silmukoita oli 120 ja aloitin kavennukset jo, kun kappaleen korkeus oli noin 21 cm. Päälle tein vielä tupsun.

Täällä on vietetty varsin rentouttavaa vauvatonta viikonloppua, sillä mies lähti Elsan kanssa eilen mummilaan. Tähän mennessä olen ehtinyt suorittaa omaa aikaani muun muassa käymällä kirppiksillä, myyjäisissä ja ostoksilla, syömällä kolmen ruokalajin illallisen ja sushilounaan, juomalla cocktaileja ja teetä (ei yhtä aikaa), neulomalla, kuuntelemalla joululauluja, lukemalla sisustus- ja vauvalehtiä sekä pesemällä pyykkiä. Kohta vielä elokuviin.

Oi autuutta! Mutta pikkuisen on jo sitä yhtä pirpanaakin ikävä.

4 kommenttia:

 1. Kiva raitapipo! Mulla taas on niin pieni pää että ohjeilla tulee yleensä liian iso! Mukavalta kuulostaa tuo oma aika! Ja paljon olet ehtinyt tehdä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole helppoa meillä outopäisillä. :) Mä en siis ikinä osaa arvioida oikein sitä kokoa: jos en lisää silmukoita alkuperäisestä ohjeesta, pipo on liian pieni, mutta usein sitten vähän yliarvioinkin ne lisäykset ja piposta tulee löysä.

   Poista
 2. Ihana pipo! Täällä toinen isopäinen, joten tuosta voisi apinoida silmukkamäärät ja pipo saattaisi mahtua päähäni. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse! Ja siitä vaan kokeilemaan. Mun pään koko on siis jotain 59 luokkaa, eli siitä voit arvioida, mätsäisikö sulle. :)

   Poista