tiistai 25. marraskuuta 2014

Makkarin nurkkaus ja bye bye pinnasänky


Eräs vauvaelämän vaihe päättyi pari kuukautta sitten, kun Elsa siirtyi omaan huoneeseensa nukkumaan. Sekä vauvan että uniongelmaisen äidin unet paranivat, ja nykyään meillä nukutaan yleensä noin klo 20-06 yhtä soittoa ilman yöllisiä kähinöitä. Hurraa! (Niin, nykyään sitä tosiaan osaa pitää ihan normaalina olotilana, että herätys on kuudelta...)

Samalla makkarin sisustus palautui alkuperäiseen olomuotoonsa ja vaaterekki nostettiin nurkkaan pinnasängyn tilalle. Haikeaa, mutta samalla mukavaa, että voi taas sisustaa vähän pitkäjänteisemmin. Ostin Granitista vielä tummansinisen juuttimaton nurkkausta täydentämään. Hayn pikkupöytä siirtyi kesäksi parvekkeelta sisälle, ja sen pyöreä muoto mätsääkin hyvin maton ja Companibili-yöpöydän kanssa.

8 kommenttia:

 1. Ooh! Onnea yöunista! :) Kuulin kavereilta vähän samaa, että vauvan siirtäminen omaan huoneensa paransi kaikkien unia. Meillä ei täällä kaksiossa taida kukaan siirtyä yhtään mihinkään (paitsi ehkä hätätilanteissa työssäkäyvä äiti sohvalle, heh), joten toivon että yöt sujuvat kohtuullisen mallikkaasti myös yhteisessä makkarissa. Tähän asti ollaan menty vähän vaihtelevasti, mutta eipä mua ole kotona ollessa niin haitannutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tää omaan huoneeseen siirtäminen lähti siitä, että mun omat unet alkoi käydä niin huonoksi. Heräsin Elsan jokaiseen uniälähdykseen, ja vaikka vauva ei olisi herännyt kuin kerran yössä, mä heräsin 3-4 ihan turhaan. Onneksi ei neiti itse ollut siirrosta moksiskaan. :)

   Poista
 2. Kyllä se kello 8.00 on jo aika myöhä herätä. Seitsemältä on saanut nukkua aamusta pitkään. Kuudelta voi jo herätä, viideltäkin just ja just. Kaikki ennen viittä on liian aikaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin 8 on jo ihan luksusta. Ja mullakin henkinen aamu alkaa nykyään klo 5. :)

   Poista
 3. Mitenkäs paljon sillä teidän Elsalla onkaan nyt ikää? Meillä on vähän sama kuvio nyt kolmikuisen vauvan kanssa - äiti herää jokaiseen änähdykseen eikä sitten saa enää unta, vaan jää odottelemaan seuraavaa syöttöä. Olitte varmaankin päässeet yösyötöistä jo ennen siirtoa omaan huoneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elsa on nyt 11 kk, mutta omaan huoneeseen siirtyessä oli kahdeksan kuukautta. Tuossa vaiheessa oli kuvioissa vielä yksi aamuyön syöttö (noin klo 3-5 välillä), jolloin mä hain Elsan meidän sänkyyn imetettäväksi ja vein sitten takaisin omaan huoneeseen nukkumaan. Vaikka siitä oli vähän vaivaa, oli se kuitenkin helpompaa kuin se jatkuva havahtuminen. Ja aika nopeasti omaan huoneeseen siirtymisen jälkeen tulivat ne ensimmäiset kokonaiset yöt - joko sen ansiosta tai sitten vaan sattumalta.

   Alkuun pelkäsin, että huomaanko sitten, jos vauva itkee, mutta kyllä sen huomaa. Meillä makkareiden ovet ovat vastakkain ja kumpikin on hieman auki, jolloin kunnon itku kyllä kuuluu mutta jokainen pikku ynähdys ei. Ja ainakaan meillä Elsa ei protestoinut omaan huoneeseen siirtymistä mielestäni mitenkään, eli voin kyllä suositella kokeilemaan. Jostain olen ymmärtänyt, että omaan huoneeseen siirtäminen olisi jopa helpompi tehdä ajoissa ennen eroahdistuksen alkamista (meillä nyt ei mennyt niin mutta silti ok.) Ja tosiaan ainahan sitä voi kokeilla ja palata sitten vanhaan jos meneekin hankalaksi!

   Poista
 4. Onnea öistä, huippu juttu! Täytyypä itsekin kunnostautua. Kiva lukea aina välillä mitä teille kuuluu. Ilmoittele jos tulet Treella tai jos mä sinne päin. Olis kiva nähdä teitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on se kyllä mahtavaa. TOSIN on tässä taas viikon sisään mahtunut pari sekoiluyötäkin - mutta onneksi ne on enemmän poikkeus kuin sääntö...

   Mehän käydään siellä Tampereella aina välillä appivanhemmilla, pitää viestitellä joku kerta! Hauska olisi treffata ja nähdä teidänkin pikkuisin.

   Poista