perjantai 14. marraskuuta 2014

Kiitos Sikke sämpylöistä

Kuvassa menossa päivän toinen aamiainen. Kun vauva herää kuuden ja seiskan välillä, niitä ehtii ennen lounasta helposti vetää kaksi.

Pakko hehkuttaa parasta reseptibongaustani aikoihin: Sikke Sumarin aamiaissämpylät, joiden ohjeen löydät täältä. Parasta reseptissä on se, että siitä jää pois mun inhokkiosa leipomisesta eli veden lämmittäminen kädenlämpöiseksi (MITEN SEN VOI TIETÄÄ?? Lisäksi mulla on huono ääreisverenkierto, ja jos tottelen omaa kylmää näppituntumaani, pieleen menee varmasti.)

Mä tein taikinan vauvan aamupäikkäreiden aikaan ja paistoin iltapäikkäreillä. Lopputuloksena ihanan rapsakkakuorisia mutta sisältä pehmoisia leipäsiä. Mums.

12 kommenttia:

 1. Ei saamari! Heti kokeiluun nämä! Mä oon viime aikoina leiponut tosi usein ihan normisämpylöitä (ihanan helppoa nykyään, kun meidän Mr. Kenwood hoitaa taikinan teon!), mutta tässäpä on tosi kiinnostava ohje.

  Kädenlämpöinen vesi on kyllä kieltämättä ärsyttävän epätieteellinen käsite. Mä oon aika vallankumouksellisesti käyttänyt ihan vaan normihaaleaa vettä sitä sen kummemmin lämmittelemättä. Kyllä kaikki on siitä huolimatta aina kohonnut ennemmin tai myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä tosi iisi ja kiva ohje! Ja yleiskone, oi se olis ihanaa. Meillä valitettavasti ei riitä pöytätila enemmille kodinkoneille.

   Ja siitä lämmittämisestä: mulle on niin iskostunut takaraivoon se, että kaikki muu kuin kylmä vesi hanasta on jotenkin tosi likaista ja vaarallista, ja siksi edelleen aina lämmitän sen kylmän veden kattilassa. :D

   Poista
  2. Heh joo, mäkin tiedän tuon teorian! Sitten rupesin jossain vaiheessa miettimään, että joku ehkä kymmenen asteen ero lämpötilassa nyt tuskin muuttaa tilannetta pätkän vertaa suuntaan tai toiseen, ja lisäksi meneehän ne leivät uuniin. Siis sillä lämpimällä vedellähän kuitenkin esimerkiksi tiskaa astiat ihan mielellään, ja saattaahan sitä hörpätä suuhun suihkussakin ilman terveydellisiä riskejä. Mutta siis mun joissain asioissa aika lyhyehkö pinna ei myöskään todellakaan kestäisi mitään kattilan tahi mikron kanssa kikkailua ;)

   Poista
  3. Noin ajattelee järkevä ihminen. :) Mä varmaan kuulen korvissani jonkin muinaisen kotitalousopettajani haamun.

   Poista
 2. Ihan älyttömän helppo! Harmi että Siken Blog näytti loppuneen tammikuussa, mutta täytyypä käydä läpi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan parasta, että ei oikeasti tarvi kuin sekoittaa! Ja ihan yhtä hyvä tuli, ellei parempi kuin mun normiohjeella.

   Poista
  2. No niin, tulipa tänään kokeiltua, ihanat tuli! Käytin ohrajauhoja sekä rikottuja ohraryynejä, ja hyvin onnistu. Kiitos löydöstä! Ja blogipostikin on jo kirjoitettu, pistin sanan heti kiertämään :)

   Poista
  3. Jee, mahtavaa! Siken sämpylät = uusi avokadopasta :D

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, hyviä tuli! Aamu-unisena musta oli ihan mahtavaa saada lämpimäisiä heti aamusta kun laitoin taikinan tekeytymään illalla, vauvakin malttoi hyvin sitterissä sen ajan kun nostelin taikinan pellille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, hyvä! Ja siis tää respetihän on kuin suunniteltu pikkuvauvojen äideille, kun työvaiheet on minimissä. Pitää kyllä itsekin tehdä aamusämpylöitä lähiaikoina.

   Poista
 4. Ihanko totta? Täytyy varmaan itsekin sitten kokeilla :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä, nyt vaan Sikke-sämpylöiden ilosanoma leviämään! :)

  VastaaPoista