perjantai 11. kesäkuuta 2010

Kauniiden purnukoiden kaipuu

Siippa osti itselleen helsinkiläisen Pelagon polkupyörän. Jos oma, äidin vanha crescentini ei toimisi edelleen moitteettomasti, hankkisin heti saman firman Anwerp-fillarin. Simppelin riisuttu ulkomuoto tekee siitä mahtavalla tavalla peruspyörän: sanakirjassa "polkupyörän" kohdalla voisi olla Pelagon kuva.


Pelago laittoi myös miettimään, miksi niin harvoissa arkisissa käyttöesineissä on samanlaista simppeliä estetiikkaa. Hiuslakkaputkilot, tiskiainepullot ja hammastahnatuubit huutavat marketin hyllyltä riemunkirjavissa väreissä, rumilla fonteilla ja täyteenahdettuina tekstiä. Ja silti juuri ne ovat tuotteita, joita usein on pakko pitää kodissa esillä (ellei sitten ota sisustusta ja kotinsa järjestelyä toooodella vakavasti.)

Totta kai muunkinlaista yritystä on - esimerkiksi näissä parin vuoden takaisissa Oxygenolin hammastahnoissa, joita olivat suunnittelemassa Taikin opiskelijat. (Harmi vain, että tahnan maku ei oikein vetoa muhun. Silti ostan sitä joskus ihan estetiikkasyistä.)
Ja jos kauniimpia purkkeja ja purnukoita löytääkin, ne täytyy yleensä hakea erikoisliikkeistä ja maksaa estetiikastaan aika paljon enemmän. Ekotuotteet ei ole tässä asiassa yhtään parempia, ellei jopa pahempia (joku Ole Hyvä -tuoteperhekin näyttää niin... ankealta.)

Yksi keino ratkaista rumien purnukoiden ongelma olisi hankkia kosmetiikkatuotteet ja pesuaineet aina täyttöpullomeiningillä: ostaa kauniita pumppupulloja ja käydä tarpeen tulleen täyttämässä niihin sisältö. Se vaan valitettavasti on aika työlästä puuhaa. Tai sitten toteutan vitsinä kaveriporukassa taannoin heitetyn ajatuksen ja alan virkata suojuksia rumille partavaahtopurkeille...

2 kommenttia:

  1. Virkkaa ihmeessä suojus! Eikä se täyttöhomma minusta ainakaan vaikeaa ole, mutta minulla tuntuu riittävän saippuat aina pari vuotta yhdessä putelissa :)

    VastaaPoista
  2. En mäkään tiedä, miksi täyttäminen niin hankalalta tuntuu. Omasta viitsimisestähän se vain on kyse - varsinkin, kun 200 metrin päässä kotoa on Ekolo, josta täyttöpalvelu löytyisi. Olen vaan tottunut nappaamaan ostokset mukaan töistä tullessa, ja tuntuu muka ylivoimaiselta noutaa kotoa pulloja täytettäväksi. Mutta pitänee yrittää skarpata tässä asiassa - ehkä sen 10 minuuttia voi uhrata joskus päivästään kauniimpien purkkien vuoksi.:)

    VastaaPoista