keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Hillittyjä hankintoja

Sekä kulho että teepannu ovat paikallista tekoa.

Esittelyssä jäävuoren huippu Tokion-ostoksistani (toisin sanoen ne, jotka oli helpoin kuvata ja jotka ylipäätään saatoin kuvata – matkalta löytyi myös useampi lahja tuleville synttärisankareille). Klassinen valurautainen Iwachu-teepannu ja siroilla viivoilla koristettu kulho tulevat omaa kotia kaunistamaan.

Ballerinat pääsevät kevätkengiksi, lompakon otin käyttöön hetimiten.

Nämä yksinkertaisen nahkaiset löydöt taas tein Mujista – siinä muuten ketju, jonka mielellään ottaisin myös Suomeen. Japanilaisen eleetön estetiikka vetoaa minuun vahvasti, niin vaatteissa kuin sisustusesineissäkin.

Mietin muuten välillä reissussa, että kaupunki meni minulla vähän hukkaan: valikomaa nimittäin riitti paljon kreisimmällekin pukeutujalle ja sisustajalle. Siksi tuntui melkein haaskaukselta pakata laukkuihin pelkkää yksiväristä, hillittyä, tummansinistä ja vaaleanruskeaa. Töihin sentään vein suklaasta rakennettavan talon (ja kotiin pullon umeshua).

4 kommenttia:

 1. Nuo kengät! Syötävän näköiset.

  Katselin juuri samantapaisia japanilaisia astioita Stockalla kuin tuo kulho, omasi on kyllä kauniimpi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olinkin kengistä erityisen iloiset, sillä ne olivat a) mukavan pehmeät ja b) juuri senväristä nahkaa, josta tykkään.

  VastaaPoista
 3. Noi vaan on niin kauniita. Meillä himassa (osa tosin vielä pahvilaatikoissa seuraavaa muuttoa odottamassa) myös moinen rautapannu ja noita sinivalkoisia kaunokaisia. Ja Muji - toimii. Eilen oli taas järissyt Tokiossa, ette ehtineet ihan tuntea sitä..Ihan hyvä niin.

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti Tokiossa oli ollut pikkujäristyksiä yöllä myös meidän reissun aikana - mä en niitä havainnut, mutta matkakumppanit arveli huomanneensa. Jännää.

  Onko sulla muuten tietoa, pitäiskö tuota pannua käsitellä jotenkin: öljytä tms.?

  VastaaPoista