maanantai 18. helmikuuta 2013

Sisustuksen hörhökerroin

Buddhan pääviritelmässä ja Kastehelmi-tuikkuastiassa oli jotain samaa, joten ne pääsivät kavereiksi olkkarin ikkunalaudalle.

Ostin Balilta Buddha-patsaan. Ei, en kokenut reissussa uskonnollista heräämistä: tein hankinnan puhtaasti esteettisistä syistä (ja jouduin jopa kysymään patsaskaupan hepulta, ketä pysti oikeastaan esittää).

Mietin hetken, miten kornia on, että ateistin ikkunalaudalla istuu Buddha. Sitten päätin, että sallittakoon minulle tämä pieni hörhöilevä harha-askel. Harvan sisustusesineeni taustalla lopulta piilee sen kummempaa motiivia kuin nätteys – tämän sentään tekee spesiaaliksi muisto mahtavasta matkasta. En toki sijoittaisi ikkunalaudalleni kenen tahansa patsasta, oli miten kaunis tahansa. Mutta Buddhan ajatukset tuskin ovat suoranaisessa ristiriidassa oman arvomaailmani kanssa.

Muutenkin reissussa on aina jännä huomata, miten estetiikka, joka normaalisti ei omaa silmää viehätä, näyttääkin toisessa ympäristössä kauniilta. Suitsukkeet, koukerot ja Intian basaari -meno ei Suomessa nappaa yhtään, mutta Balilla se sopi tunnelmaan justiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti