lauantai 27. syyskuuta 2014

Täydellisen vauvalelun anatomiaVuoden viimeinen ystävävauva tupsahti maailmaan tällä viikolla, tervetuloa! Tiedän olevani superonnekas siitä, että saan jakaa tämän elämänvaiheen (ja äitiysloman pitkät lounaat/väsyneet valitusvirret) niin monen läheisen kanssa.

Pikkuiselle tytölle päätin Elsalta oppimani perusteella yrittää tehdä Täydellisen Vauvalelun, ja tällainen helistin syntyi. Olen oppinut, että vauvalelun on ...
a) hyvä olla pehmoinen, koska ensin ne holtittomat tyypit paukuttavat sitä päähänsä
b) päästettävä ääntä, minkä takia helistimen sisään tuli riisinjyvillä täytetty Kinder-munan muovikotelo
c) oltava värikäs, mikä hoitui jälleen lankakorin jämäkerillä
d) siinä on ehdottomasti oltava PESULAPPU, sillä oli lelu kuin lelu, pesulappu on vauvan mielestä sen kiehtovin osuus. Siispä irrotin muutamasta vanhasta vaatteestani pesulapun, joita hän saa näprätä.


Sen kummempaa ohjetta en osaa antaa, virkkasin vain kiinteillä silmukoilla tuosta isosta päästä alkaen ja leventelin ja kaventelin fiilispohjalta. Lopuksi vanua täytteeksi ja pesulaput suuaukkoon kiinni ompelulangalla tiukoilla pikku pistoilla moneen kertaan, jotta lelua ei saa pikkusormin ja -hampain rikki.

Koekäyttäjä vaikutti ainakin antavan hyväksyntänsä.


7 kommenttia:

 1. Tämähän oli aivan erihyödyllinen postaus just nyt! Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä! Toivotaan, että nämä ovat universaaleja vauvasääntöjä eivätkä päde vain meidän natiaiseen. :)

   Poista
 2. Ei voi käsittää mikä niissä pesulapuissa kiehtoo! Ostin ipanalle kuution, jossa oli joka sivulla eri värisiä lärpäkkeitä nauhoista, mutta arvaas minkä poika etsi sieltä joka kerta? No sen pesulapun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on käsittämätöntä. Tajuaisiko ne jotenkin, että se pesulappu on lelussa jokin ylimääräinen, erilainen osa...? Tuolla logiikallahan tän lelun pesulaput ei sitten toimikaan, kun ne on vartavasten houkutustarkoituksessa siihen pantu. ;)

   Poista
 3. Hehe, mikä loistoidea! Meni heti korvan taakse :)

  Aiheeseen liittyen mäkin oon just iloinnut, että ystäväpiiriin on tulossa taas vauva nyt, kun meilläkin alkaa pikkuhiljaa olla käsitystä siitä, mitä lahjukseksi kannattaa hankkia. Tähän mennessä eli ennen omaa palleroa pysyteltiin aina tiukasti vaatelinjalla, kun lelujen sopivuudesta tai järkevyydestä ei ollut pienintäkään käsitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on mahtavaa, että ei ole enää ihan avuton vauvalahjaostoksilla! Yksi asia, jonka olen tässä kiinteiden ruokien vaiheessa oppinut kantapään kautta, on se, että "osta tummasävyisiä vaatteita". Meillä kaikki vaaleat vaatteet on lähes järjestään ruskeissa ja oransseissa ruokatahroissa, jotka ei lähde pesussa. :(

   Poista
  2. Onpa tylsää! Eikö ne tahrat lähde edes sappisaippualla? Mä oon ajatellut (en kai vaan naiivisti?!), että se poistaa KAIKEN, ou nou!

   Poista