keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Päikkäreiden mittainen kookos-puolukkapiirakka


Äitiysvapaalla luksusta on esimerkiksi se, että voi käyttää lapsen aamupäikkäriajan kookos-puolukkapiirakan leipomiseen, pakata sitten lapsen ja piirakan vaunuihin ja lähteä lounaalle toisten lomalaisten kanssa (käytän meissä tästä termiä lomalainen, vaikka moni on sitä mieltä, että ei tämä vauvanhoito mitään lomaa ole. Minusta joskus on, mutta aika usein toki ei.)

Ohje on Kotivinkistä ja löytyy täältä. Testipalan perusteella maku on kohdallaan, mutta kannattaa leipoa piirakka mieluummin pellille kuin ohjeessa vaihtoehdoksi annettuun vuokaan: hieman raa'aksi nimittäin jäi vuoassa, vaikka pidin uunissa vartin ohjetta pidempään.

Onneksi mä rakastan myös taikinaa.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa todella hyvältä!! ja voi, nuo tuollaiset vanhat lautaset vaan on aika ihania!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen aika ihastunut näihin lautasiin. Kakkulautaset saa olla pikkuisen koristeellisemmatkin, vaikka yleensä olen simppelimmän ystävä. :)

   Poista
 2. Nam! Näyttää herkulliselta :) Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä oikein maukasta, kookoksen makeus ja puolukan kirpeys oli oiva yhdistelmä.

   Poista
 3. Vetäköön universmi rauhassa herneitä nenään, mutta meidän lapsen kanssa tätä vapaata kuvaa parhaiten sana loma :) Melkein harmittaa, että palaan kohta töihin! Mutta pitäähän miehellekin antaa mahis kokea sama :)

  Piirakka kuulostaa mainiolta, jos ei ota huomioon sitä, että kookos on ehkä karseinta mitä tiedän. ;) Jonkin muun piiraan voisin kyllä pyöräyttää, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän pikku-ukko on sitten tainnut olla aika iisi tapaus. ;) Ja mahtavaa, että mieskin on jäämässä kotiin!

   Piirakasta piti sanoa, että tämä upposi meidän seurueessa hyvin sellaisellekin tyypille, joka ei kuulemma niin kauheasti diggaa kookosta. :) Eli maku ei ollut kovin dominoiva.

   Poista