torstai 13. marraskuuta 2014

Tavissukat parketin syötäviksi

Okrankeltainen on kaikkien aikojen lempivärejäni, ja toimi kivasti harmaan parina.

Mä aina ihailen blogeissa upeita kirjoneule- tai palmikkovillasukkia, esimerkiksi tällaisia tai tällaisia. Mutta kun alan neuloa itselleni sukkia, kohtaan arjen realiteetit: yleensä tarvitsen mahdollisimman ohuita ja napakasti istuvia sukkia, joissa on lyhyehköt, tiiviit varret – toisin sanoen sellaisia, jotka mahtuvat talvella kenkien sisään ja pillifarkkujen lahkeiden alle.

Eli hyvästi vaan, kirjoneuleet ja kohokuviot, meikä neuloo ihan tavallista raitasukkaa Novitan Nallesta vyötteen ohjeella. Teräosiosta tein vielä pari silmukkaa kapeammat kuin ohjeessa, jotta sukat istuvat mahdollisimman tiiviisti.

Sitä paitsi jostain syystä meidän asunnon parketti kuluttaa sukkien pohjat rei'ille ennätystahtia, joten siksikään en jaksa panna villasukkiin kauheasti paukkuja. Onko kellään muulla samaa ongelmaa?

6 kommenttia:

 1. Hyvät värit olet valinnut ja hienot sukat. Huh kun saisin edes perus sukkia puikoilta tiputettua.. tuntuu että sukkien teko on ollut turhan kauan tauolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös lapasia syntyy jostain syystä helpommin kuin sukkia. Ehkä siksi, että ne teen ulkomuistista mutta sukan kantapäähän tarvii (edelleen) vilkaista ohjetta.

   Poista
 2. Kivan näköiset! Multakin pukkaa perussukkaa tällä hetkellä, vaikka muutkin fiinit mallit onnistuvat. Mieli vaan tekee perussukkaa... Onko molemmat värit Nallea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nallea ovat molemmat, veikkaan että tuo keltainen oli joku aika uusi väri, en muista kovin kauaa bonganneeni.

   Poista
 3. Päheet! Mä oon yrittänyt neuloa uusia sukkia jo melkein pari kuukautta, mutta valmista ei tule sitten millään. Onneksi on ompelukone, tuotokset syntyvät huomattavasti pienemmällä vaivalla ;)

  Sukkia syövästä lattiasta oli aikanaan myös Project Mama -blogissa: http://www.projectmama.info/2009/03/tappajalaminaatti.html
  Tossa jutussa oli kylläkin kyse laminaatista, eli eri homma kuin teillä. Tosi ärsyttävä ominaisuus kyllä! Onko Elsan vaatteetkin kärsineet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskon entisessä kämpässä oli sama laminaattiongelma. Meillä tilanne ei onneksi ole noin paha kuin tuossa Project Maman postauksessa, mutta silti ero vanhan kämpän lautalattiaan on selvä. Ehkä se on joku aine, millä tällainen mattalakattu parketti on käsitelty. Elsan vaatteissa en toistaiseksi onneksi ole huomannut kulumisen merkkejä, vaikka se lattioita vauhdilla nuohoaakin. :D

   Poista