perjantai 7. elokuuta 2015

Monenlaisia virstanpylväitä


Lapsen huone on pikku hiljaa alkanut muuttua vauvanhoitohuoneesta pienen tyypin hengailuhuoneeksi. Kesällä luovuttiin hoitopöydän virkaa toimittaneesta lipastosta, ja tilalle tuli Tori.fi:stä löytämäni puolipyöreä lasten pöytä tuoleineen. Täyspuinen pöytä ja tuolit olivat kuulemma puusepän joskus 1980-luvulla tekemät, ja ne ovat riittävän tukevat aikuisenkin istua. Elsa käyttää niitä tällä hetkellä lähinnä väylänä ikkunalaudalle kiipeämiseen, mutta ei siihen taida kauaa mennä, että pöydän ääressä myös askarrellaan ja piirrellään.

Ei ollut muuten ihan helppoa löytää kivoja lastenhuoneen kalusteita. Artekiin ei budjetti taipunut, ja Ikean versiot taas tuntuivat turhan köykäisiltä ja vempuloilta. Yhden kivan ja vieläpä kotimaisen vaihtoehdon löysin valikoimaa haarukoidessani: Aarnon puu -niminen padasjokelainen yritys valmistaa huonekaluja päiväkoteihin mutta toimittaa niitä rahdilla yksityisillekin. Heillä oli kaunis ja simppeli Maria-niminen kalustesarja, josta tällä hetkellä löytyy nettisivuilta surkean vähän kuvia (saitti oli näköjään uudistunut sitten viime näkemäni). Sarjaan kuului kuitenkin muun muassa puolipyöreä pöytä (noin 230 e) ja siihen tuolit (noin 89 e/kpl). Ellei budjetti olisi jälleen tullut vastaan, olisin varmaan päätynyt tukemaan kotimaista puusepäntyötä, mutta tosi tyytyväinen olen Tori-löytöönikin.

Meillä on tällä viikolla ollut jännät paikat, kun Elsa aloitti harjoittelun päiväkodissa. Maanantaina puolestaan alkavat mun työt. Olo on ollut haikea, ja tähän mennessä on jo koettu ne klassiset "sekä äiti että lapsi itkevät" -hetket, kun olen jättänyt hysteerisen pikkulikan päiväkodille. Mutta eiköhän se tästä, ajan kanssa. Ainakin syksyn ajan teen lyhennettyä työpäivää, eli kumpikin meistä saa pehmeän laskun uuteen elämänvaiheeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti