maanantai 8. elokuuta 2016

Vihreitä sävyjä ja riittävän iso matto

Olkkarin sisustus alkaa pikku hiljaa näyttää siltä, miltä kuuluukin. Viimeinen murheenkryyni on liian massiivinen tv-taso: sen tilalle kaipaisin jotain sirompaa.

Kun kolme vuotta sitten muutimme tähän asuntoon, tavarat kannettiin luontevimmilta tuntuneille paikoille, ja aika lailla niille sijoilleen ne ovat jääneetkin. Pikku hiljaa kotia on kuitenkin alkanut katsella uusin silmin ja miettiä, mitä kukin huone ihan oikeasti kaipaa.

Olkkarin kohdalla toive on ollut selvä: lisää väriä ja lämpöä. Telkkariseinän sisustus oli ensimmäinen askel, ja seurava oli pari viikkoa sitten kotiin saapunut uusi matto. Se ostettiin nettikauppa Carpet Vistan alesta ja kuuluu niin sanottuun Colored Vintage -mallistoon, jonka vanhat, käsinkudotut turkkilaismatot on värjätty uudelleen modernimman ilmeen aikaansaamiseksi.

Matto on reilusti entistä isompi, mikä oli hyvä ratkaisu – iso matto tavallaan kokoaa sisustuksen yhteen. Muistan jonkun sisustusammattilaisen joskus sanoneen, että suomalaisilla on tapana ostaa liian pieniä mattoja. Tunnistan tämän vian itsessänikin.

Kierrätyskeskuksesta löytynyt rahi ja uusi matto sopivat tyyliltään kivasti yhteen.

Vihertävänkellertävä väri näytti nettikuvissa aika hurjalta, mutta onneksi uskalsimme ottaa riskin: matto oli juuri sitä, mitä olohuone kaipasi. Vanha mustavalkoinen matto puolestaan pääsi lastenhuoneeseen, jossa se neutraloi kirjavaa lelukaaosta.

Kuvassa myös siipan vinyylikokoelma, joka on esillä lähinnä nostalgiasyistä – Spotifyta meillä kuunnellaan.

Toinen uusi hankinta olkkarissa on Ferm Livingin Hexagon-kukkaruukku ja -teline. Niihin ostin pienilehtisen roikkuvan viherkasvin, jonka nimen unohdin jo matkalla kukkakaupasta kotiin. (Mun viherkasvirakkauteni vain kasvaa vuosi vuodelta – olen joskus miettinyt, tuleeko meidän kodista pikku hiljaa samanlainen viidakko kuin tällä Hesarin jutun naisella).

Ruukussa on kaunis savunvihreä sävy, joka harmi kyllä jää vähän piiloon lehtien taakse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti