maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulufiilistelyä ja -koristelua


Marraskuu hujahti ohi hämmentävän nopeasti – se jossain välissä koettu minitalvi varmasti auttoi asiaa. Pulkkamäkienergialla selvittiin joulukuulle, ja nyt sitten joulufiilistelläänkin jo täysillä. Valoja on viritelty, piparkakkutalkoot hoidettiin viikonloppuna ja Elsa täpinöi joka aamu siitä, mitä tonttu on tuonut keittiön kankaiseen kalenteriin (lähdin yhtään asiaa tiedostamatta tälle "varo ettei tonttu näe" -pelottelulinjalle. Mistähän selkäytimestä sekin tulee...?). Parhaillaan stereoista soi oma Spotify-listani Maijan joululaulukombo, jota pyrin kuuntelemaan lähinnä yksin ollessani, koska kaikki muut taloudessa eivät rakasta joululauluja yhtä varauksetta.

Koristelustakin olen innostunut. Liinavaatekaapin päälle, viimevuotisiin oksiin ripustettiin taas tutut Granitin lasipallot ja Taikin myyjäisistä ostetut lintukoristeet. Tykkään niistä edelleen ihan sikana.

Ulko-oveen askartelin kranssin tällä ohjeella (jos kuulen sanan "jämälangat", olen saman tien kiinnostunut). Rautalanka olisi saanut olla vähän paksumpaa, kranssi ei tahdo ihan pysyä muodossaan, mutta mitäpä pienistä.


Makkarin seinälle ompelin palloketjun vanhoista kirjan sivuista. Hyvin yksinkertainen idea: aina neljä samankokoista pyörylää päällekkäin, ja niitä hurautellaan pitkäksi riviksi ompelukoneella.


Lähimarketissa oli myynnissä edullisia joulukaktuksia, ja yllätin itseni ostamalla hyasintin sijaan sellaisen. Aluksi tarrasin valkokukkaiseen yksilöön, mutta sitten hellyin ja päätin ilahduttaa yhtä pientä vaaleanpunaisen ystävää.


Hyvää joulunodotusta! Melkein sanoisin, että tämä on paras aika vuodesta, ellen olisi aamulla roskapussia viedessäni liukastunut kotipihassa, koska maassa oli SEKÄ jäätä ETTÄ vettä. Saakeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti