keskiviikko 15. elokuuta 2018

Leppoisa paluu vauva-arkeen

Unissaan hymyilevät vauvat – parasta maailmassa!

Vähän pöllämystynyt, jopa hitusen jännittynyt, ja silti jotenkin täysin tuttu. Sellainen olo oli tänään aamulla, kun siippa ja esikoinen painoivat oven takanaan kiinni ja me jäimme vauvan kanssa kaksin kotiin. Pitkä yhteinen kesäloma päättyi tänään, mies palasi töihin ja Elsa päiväkotiin neljäksi päiväksi viikossa. Mulla alkoi toinen kierros vauva-arkea ja äitiyslomaa.

Leo-pikkuveli täyttää huomenna jo kuukauden (tähän ne kliseet kuinka aika menee nopeasti jne. – mutta kun se MENEE!). Hän on toistaiseksi ollut kohtuullisen lunki tyyppi. Toki itkeäkin osaa mutta ei mitään mahdottomia huutoja kuitenkaan. Ja mikä mahtavinta, öisin nukkuu hyvin: ensin yhden pidemmän 5–6 tunnin pätkän ja sen jälkeen herää parin-kolmen tunnin välein. Äiti kiittää.

Oma olo on huomattavasti rennompi ja rauhallisempi siinä missä esikoisen ensimmäisinä viikkoina tunsin olevani jatkuvassa hälytystilassa. On aikaa ja jaksamista ihan vain fiilistellä vauvan vauvuutta. Ja siihen parasta seuraa on isosisko, joka jaksaa ihastella, kuinka "Leo on nii-in söpö!"

Tervetuloa syksy: vaunulenkit ja lattemammalounaat, vauvan hiusten nuuhkiminen ja ensimmäisten hymyjen houkuttelu, kirppisreissut ja neulomishetket parvekepäikkärien aikana. Täällä ollaan valmiina.

2 kommenttia:

  1. Oi, onnea! Mietinkin tässä että teidän vauvan täytyykin olla jo syntynyt :) Kiva kuulla että uusi tulokas on leppoisa tapaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hän on kyllä varsin suloinen. :) Ja tsemppiä sulle loppuodotukseen! <3

      Poista