torstai 24. kesäkuuta 2010

Kirppislöytö on paras löytö

Kesäloma alkoi perinteisesti Provinssirockilla - viidestoista vuosi putkeen - ja lorvailulla alkukodissa Pohjanmaalla. Samalla tuli koluttua huolella seinäjokelaisia, lapualaisia ja vaasalaisia kirpputoreja. Pikkukaupunkien kirppikset on pelkkää parhautta: hinnoittelu on kohdillaan, hassu jeesusmusa soi taustalla ja myyjänä on permanentattuja tätejä, jotka naureskelee likoille, jotka ostaa (niiden mielestä) just ne karmeimmat 60-luvun kattolamput, kipot ja koltut.

Tässä vähän matkan saalista:

Lasikulho,  2 €, Vaasan pelastusarmeijan kirppis. (Koska mulla ei sattunut olemaan just tämänkokoista kulhoa. Tai ainakaan lasista...)


Musta pieni mokkanahkalaukku, 50 senttiä, Vaasan Fida. (Okei okei, mulla on mustia laukkuja noin viisi. Mutta ei yhtäkään mokkanahkaista.)


Pari ruudullista pöytäliinaa ja marjanoksilla kuvioitua hyllypaperia, yhteensä noin 7 €, Seinäjoen Fida. (Nämä menevät ompelu- ja askartelutarpeiksi eli hyvään tarkoitukseen. Ja hei, en mä voinut vastustaa noita ruutuvihkoruutuja...)


Lisäksi ostin muutaman parhaan päivänsä nähneen t-paidan huivitarpeiksi (lupasin tehdä pikkusiskolle oman), siron 50-luvun nojatuolin kymmenellä eurolla (odottaa vielä autokyytiä Helsinkiin ja pääsee kuviin myöhemmin) sekä keltaisen kattolampun (isosiskon perheen uuteen kotiin).

Olipahan urakka. Mutta kivaa.

2 kommenttia:

  1. Ihan fiksuja ostoksia.Etenkin se nojatuoli. Ties vaikka päätyisi välaikaisen säilytystilan olohuoneeseen....

    VastaaPoista
  2. Tattis mamma! Saat vapaasti hyödyntää tuolia, mutta kyllä se ennen pitkää Helsinkiin kuskataan.:)

    VastaaPoista