sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Lempitöhnää ja uusiokäyttöä

En ole suuri kosmetiikan harrastaja - käytän mitä tuotteita käteen sattuu osumaan, ja ainoat merkit, joille pysyn uskollisena, ovat tylsää apteekkikamaa (Nimim. Sebamed-pesuneste, ystäväni jo vuodesta -93). Viime aikoina olen kuitenkin tykästynyt Urtekramin Brown Sugar -vartalonkuorintaan, jota myy ainakin Ekolo.

Reilun kaupan sokeria ja erilaisia luomuöljyjä sisältävän kuorintaöljyn ainesosaluettelo näyttää sellaiselta, että töhnää voisi suurin piirtein syödä. Tämä lieneekin niitä kosmetiikkatuotteita, jollaisen voisi itse sekoittaa ruokakaapin aineksista - mutta tuleeko sellaista ikinä tehtyä? Kuorinta jättää ihon huippupehmeäksi, kunhan kestää pienen öljyisyyden. Olen muutenkin innostunut viime aikoina öljyistä kosteusvoiteiden sijaan: esimerkiksi vauvaöljy tepsii hyvin kuivalle iholle.

Lasitölkkikin on sen verran sievä, että se on helppo uusiokäyttää. Mä säilytän niissä pähkinöitä ja siemeniä.


Meillä suurin osa kuivamuonista on lasipurkeissa, Dymo-tarranauhalla merkattuina. Tätä ei tosin saanut aikaan pelkkä sisustussilmä vaan myös pieni vihulainen nimeltä riisihärö. Nämä kaverit olivat pari vuotta sitten vallanneet koko kuivamuonakaapin, ja edelleen silloin tällöin löytyy joku yksinäinen härösissi keittiöstä vaeltelemasta. Mutta lasipurkkeihin eivät pääse - hah!

3 kommenttia:

  1. Mä sekotan kuorintani nykyään käytetyistä kahvinpuruista ja oliivi- tai rypsiöljystä. Lopputulos on tosiaan vähän öljyinen ja usein pesen siihen päälle kyllä vielä jollain saippualla. Olen testaillut muuten nyt juurikin noita Urtekramin saippuoita, kun niitä saa täälläkin ihan Prismasta ja Cittarista. Aiva hyviä ovat olleet ja jopa shampoo toimii. Hieman tosin petyin oliivi-käsisaippuaan, joka haisi suoraan sanottuna kamalalta. Mutta öljy iholle toimii ja jopa koppurat kantapäät kiittää, bonuksena ihana kahvin tuoksu! Eikä se niin vaivalloista loppujen lopuksi ole, meillä ainakin on aina kahvinpurut keittimessä, kun luonnollisestikin ne heitetään pois vasta kun keitetään kahvia seuraavan kerran...

    VastaaPoista
  2. Pitääpä testata kahvinpuruja! Vaikka en itse juo kaffetta, niin kahvin haju kyllä miellyttää.

    Mä olen käyttänyt tuon kuorinnan lisäksi Urtekramin shampoota, ja se on musta toiminut ihan mainiosti.

    VastaaPoista