sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Ruutu on (yhä) valttia

Olen aiemminkin kirjoittanut fiksaatiostani ruutuvihkoruutuihin. Siksi ymmärtänette, miksi en voinut vastustaa kiusausta, kun näin Lönnrotinkadun kierrätyskeskuksessa tällaista valkokeltaruudullista kangasta. Kangas oli aikaisemmin palvellut rimssureunaisena (keittiön?)verhona. Minä päällystin sillä alkuhätään yhden vanhan tyynyn. Vielä olisi matskua jäljellä vaikkapa patalappuihin tai kauppakassiin.
Sunnuntailounaaksi kokkasimme uunipuuroa - uusi tuttavuus mulle. Miksi kukaan ei ole kertonut, että se on noin a) hyvää ja b) helppoa? Ideasta on kiittäminen isosiskoa, jolle valittelin joulupuuron keittämisestä ylijäänyttä riisiryynipussia. Tässä ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan (kuvaa en ehtinyt ottaa, kun oli niin nälkä).

Uuniriisipuuro 
1,5-2 dl puuroriisiä 
1 l maitoa
1/2 tl suolaa.
Laita kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa puolitoista tuntia. (En tiedä, monelleko hengelle ohje oli tarkoitettu, mutta me tuhottiin puuro kaksin melkein kokonaan...)

3 kommenttia:

 1. Ihana ruutuvihkokuosi!

  Johtuukohan fiksaatiosi niistä monista hetkistä, kun tuijottelimme kouluvihkojemme ruutuja ja välttelimme stressiä (!) piirtelemällä ja kehittelemällä aina toinen toistaan hienompia ja mielenkiintoisempia yhdistelmiä. Kukkia, sydämiä, palloja. Ne vihot kun saisi käsiinsä! :)

  VastaaPoista
 2. Kun riisipuuro tulee korvista, vaihtakaa ohrauunipuuroon. Parasta omassa takassa hiilloksella haudutettuna, mutta erinomaista myös uuniversiona! Toimiva resepti ryynipaketin kyljessä. Halvat ja helpot unipuurot kuuluvat viikoittaiseen ruokalistaamme täällä maalla. Päälle marjoja pakastimesta tai valmista marjakeittoa, Rintti-mies laittaa sokuria ja maitua ja voisilimän.
  terkuin Härski-Hämärä, aka Rivo-Rinttinais ;)

  VastaaPoista
 3. Voi Henna, mä olin ihan unohtanut meidän ruutuvihkotaiteen ja stressikukkaset (mutta ehkä alitajuntani ei?) Ne oli HIANOJA!

  Ja Rivo-Rintille kiitos ohrapuurovinkistä. Se olis vallan ekologisempaakin.

  VastaaPoista