keskiviikko 10. elokuuta 2011

Festariasuste nro 1


Yksi juhlien ihania piirteitä on juhlapukeutuminen – se, että saa kerrankin huolella ja luvan kanssa tälläytyä. Minun kohdallani juhlakategoriaan lasketaan myös festarit, ja siksi voin tunnustaa, että ensi viikonlopun Flow-asujen suunnittelu on ollut käynnissä jo tovin (ja jos joku nyt miettii sanoja hipsteri tai näyttäytyminen, vaietkoon saman tien. Musiikista nauttimista ei mitenkään vähennä se, että sen tekee kivoissa vaatteissa.)

Jos asuvalinta onkin vielä vaiheessa, laukkuvalinta on ollut selvä koko ajan. Festareille ei ole muuta järkevää valintaa kuin reppu, ja repuista ainoa oikea vaihtoehto on klassinen Fjällrävenin Kånken (edelleen, pyydämme välttämään hipsteri-sanan käyttöä). Kånken on paitsi nätti, myös täydellisen kokoinen tilaihme, ja lisäksi sen sisältä löytyy vaahtomuovinen istuinalusta – puhdasta neroutta! Ostin oman armeijanvihreän Kånkenini Tampereen Bonuskirppikseltä opiskeluaikoina muistaakseni viidellä eurolla, ja se on maksanut itsensä moninkertaisesti takaisin.

Tiesittekö muuten, että Kånken kehitettiin 1970-luvulla Ruotsissa, jossa oltiin huolissaan olkalaukkuja käyttävän nuorison niska- ja hartiavaivoista? Taitaa olla ihan aiheellinen huoli edelleen – 95 prosenttia ajasta minunkin olallani keikkuu epäergonominen olkalaukku.

4 kommenttia:

 1. minä en vaikene, sananvapaus! hipsteri!
  mutta, ymmärrän syyn. saman repun aion hommata pienelle kerhorepuksi, keltaisen tai mustan.

  VastaaPoista
 2. Heh! :) Ja oi, ne minikånkenit on myös suloisia! Me ollaan ostettu sellaiset siskonpojille, ja kyllä hekin tuntuivat tykkäävän (onhan se hauskaa, kun koko perheellä voi olla samanlaiset reput).

  VastaaPoista
 3. Festarit vaihtavat muotoaan, mutta tietyt perinteet säilyvät: Muistelen vaan, että ennen muinoin meidän flikat alkoivat viimeistää huhtikuulla miettiä, mitä Provinssiin laitetaan päälle...
  Antoisaa flow:ta toivotellen: Päikköö-äitee.

  VastaaPoista