torstai 27. toukokuuta 2010

Tunika tuliSain vaihteeksi päätökseen vähän pitkäaikaisemman käsityöprojektin. Puuvillatunika syntyi paria ohjetta soveltamalla ja silmämääräisesti arvioimalla - pitkään jatkuneen neulomisharrastuksen iloja on se, että ohjeita ei ole pakko noudattaa kovin orjallisesti vaan uskaltaa sooloillakin.

Bloggaaminen saa näköjään ihmeitä aikaan, sillä tällä kertaa jaksoin jopa kirjoittaa tekemiseni ylös. Ohje kuuluu about näin (kokona epämääräinen S-M ja värinä omaksi uudeksi mustakseni muodostunut harmaa. Ohjeen mahdollisista häröyksistä en ota vastuuta):

Puuvillatunika

Lankana Rowan Purelife -luomupuuvilla (22s ja 30 krs = 10 cm), puikot 3 ja 4.

Etukappale:

Luo 108 s ohuemmille puikoille ja neulo reunus:
 1. krs: (eli np) oikein.
 2. krs: 2o, *1 lk, neulo 2s oikein yhteen* toista *_* ja neulo lopuksi 1o.
 3. krs: kaikki oikein.
Vaihda paksummat puikot ja neulo sileää neuletta n. 10 cm. Kavenna sen jälkeen noin 3 sentin välein kummassakin reunassa 7s = jäljelle jää 94 s.

Kun kappaleen korkeus on 50 cm, tee kädentien kavennukset: kavenna kummassakin reunassa joka toinen kerros 1x4, 1x2 ja 1x1s.

Kun kädentien korkeus on noin 6 cm. aloita ainaoikeinneule ohuemmilla puikoilla. Kavenna samalla seuraavasti: neulo 22s ja neulo sen jälkeen *2s oikein yhteen, 1 s*, toista *_* kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 22 s ja neulo ne normaalisti.

Jatka ainaoikeaa näillä silmukoilla noin 5 cm. Neulo sen jälkeen 15 s. (=olkain) ja päättele keskimmäiset silmukat (=pääntie), kunnes vasemmalla puikolla on jäljellä 15 s toista olkainta varten. Neulo kumpikin olkain erikseen noin 11 cm mittaiseksi ja päättele.

Takakappale:

Neulo samoin kuin etukappale, mutta aloita ainaoikeinneule vasta, kun kädentien korkeus on noin 10 cm. Neulo olkaimet vastaavasti hieman lyhemmäksi niin, että taka- ja etukappaleiden kädentiet ovat yhtä korkeat.

Viimeistely:

Kiinnitä kappaleet toisiinsa ja ompele yhteen. Luo taskua varten 37 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa pienemmillä puikoilla noin 11 cm. Päättele ja neulo toinen tasku samoin, ompele taskut kiinni neuleen alareunaan.

3 kommenttia:

 1. Hiano! Jos olisin rikas, niin tilaisin sulta tommosen,
  t. Rivo Rintti

  VastaaPoista
 2. Ei tsiisus. Mulla ei ikimaailmassa kestäisi hermot noin isoon projektiin. Kade! Aivan megahieno!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kaunis! Ja Milla, kyllä mäkin näitä isompia projekteja aika pitkään tikkuan ja välillä teen jotain muuta pientä: hermot menis vaan siihen yhteen ja samaan.

  VastaaPoista