perjantai 16. heinäkuuta 2010

Teetä, hellettä ja hyllyhaaveita


Kolmenkymmenen asteen helle yhdistettynä kesälomaan ei ole otollisinta kotoiluaikaa. Neuloessa näpit hikoavat, ruuaksi tekee mieli korkeintaan salaattia ja auringonpaisteessa telkkarin katsominenkin tuntuu synniltä. Olenkin suosiolla hengannut ulkoilmassa: Roskildessa festaroimassa, Saimaalla mökkeilemässä sekä Mustikkamaalla, Pihlajasaaressa ja Lauttasaaressa hipiääni kärventämässä. Jotain pientä kotoisaa olen silti ehtinyt, nimittäin...

1. Pestä mattoja. Kaunein matto on räsymatto, ja minulla ne ovat vieläpä rakkaan mummuni tekemiä. Mattojen peseminen suoraan meressä ei ole kovin ympäristöystävällistä, mutta tunnelma Tervasaaren mattolaiturilla läträtessä on kerta kaikkiaan ihan muuta kuin kuivalla maalla tai pyykkituvassa. Lupaan Itämerelle olla lopun vuotta kiltisti.

2. Shoppailla teetä. Thehuone Eerikinkadulla on lempiliikkeitäni Helsingissä: tuoksu, tunnelma, hyllyt täynnä kutsuvia purkkeja. Ja asiakkaat jotenkin niin.... teenjuojannäköisiä. Nyt ostin ihanaa vihreää minttuluomuteetä ja turkkilaista omenateetä, joka kelpaa muillekin kuin teefaneille. Itsestäni tuli teenjuoja puolivahingossa - en koskaan oppinut juomaan kahvia, mutta jotain piti juhlissa ja kahviloissa lipittää, ja tee oli se vähemmän paha vaihtoehto. Myöhemmällä iällä olenkin sitten kehittynyt pienimuotoiseksi teehifistelijäksi. Nyrpistelen nenääni Lipton-pusseille ja unelmoin vedenkeittimestä, jolla voisi säädellä veden lämpötilaa asteen tarkkuudella. Näin sellaisen Thehuoneella ja olin otettu.

3. Haaveilla hyllystä. Haluaisin keittiöömme lisää avohyllyjä astioille. Tänään kävin Artekilla kyselemässä ruotsalaisen String-hyllykön hintoja ja luulen, että huomenna marssin tekemään kaupat pienestä musta-tammipuisesta kombosta: tuollaiset lyhyemmät kannattimet ja kolme hyllyä. Päätin hiljattain, että yritän rajata huonekaluhankinnat kahteen luokkaan: kirppislöytöihin ja aikaa sekä käyttöä kestävään designiin. Ei enää ikinä lastulevyä (sanoo hän nyt, mutta katsotaan...)

Kuva: String.se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti