torstai 30. kesäkuuta 2011

Huomio perinnekorjaajat ja porilaiset!


Tämän päivän olen käyttänyt kotimaanmatkailuun, tarkemmin sanottuna automatkaan Helsingistä Seinäjoelle. Matkan varrella teimme erinomaisia kirppislöytöjä Hämeenlinnassa (niistä lisää myöhemmin!), uimme käsipohjaa järvessä, joka ei vain suostunut syvenemään ja lounastimme aina yhtä ihanassa kasvisravintola Gopalissa Tampereella, opiskeluaikojeni kotikulmilla.

Ensi alkuun täytyy kuitenkin esitellä kiinnostava vierailukohde kaikille, jotka tykkäävät vanhasta tavarasta eivätkä kavahda pientä pölyä, patinaa ja ummehtunutta tuoksua. Metsänkylän navetta Hämeenlinnassa on vanhojen rakennustarvikkeiden myymälä, jossa ikkunoiden, ovien ja muiden remonttitarpeiden lisäksi on myynnissä muun muassa räsymattoja, katukylttejä, lehtiä, lasipulloja, puulaatikoita ja lamppuja.

Hintataso vaikutti musta ihan kohtuulliselta: ei halpaa muttei erityisen kallistakaan. Tämäntyyppinen tavara on sen verran mummolaa, että itse en sillä sisustaisi koko kämppääni – mutta siellä täällä mausteena se toimii hyvin.

Porilaisille ja muille samanmielisille oli myynnissä Porin kaupungin vanhoja katukylttejä: muun muassa Satakunnankatu ja Vähäraumantie.
Lamppuja ja vanhoja sähkökatkaisijoita oli tarjolla paljon.
Räsymattojen hinnat olivat 10-25 euron luokkaa. Yksi lähti meidänkin matkaamme.
Päällikkö-kyltti oveen, anyone?.Ostin kerän tilan omien alpakoiden lankaa, joka oli värjätty luonnonväreillä.
Itse alpakkalauma laidunsi tyynenä tienvarressa.

Navetta on periaatteessa auki vain sunnuntaisin, mutta jos soittaa etukäteen, voi paikalle päästä piipahtamaan muulloinkin (kuten me tänään). Kannattaa ehdottomasti käydä, jos noilla suunnilla liikkuu!


6 kommenttia:

 1. Ooh, porilainen kylttifriikki innostuu. Tahtoo tuonne.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa toimia nopeasti, joitain kylttejä oli enää yksittäisiä jäljellä! Aika hinnoissaan kyllä olivat: sellainen metallinen vanhanmallinen kyltti maksoi 49 euroa.

  VastaaPoista
 3. tuolla on pitänyt mennä käymään jo monesti, mutta jotenkin ei muka ikinä ehdi pohjanmaalle ajellessa. olisi kyllä sunnuntairetken paikka!

  t. ellu/herkku ja koukku (kirjautuminen ei taas onnistunut...)

  VastaaPoista
 4. Ellu, suosittelen ehdottomasti visiittiä! Ja samalla kannattaa koluta Hämeenlinnan kirppiksiä: ne pari, missä me käytiin, oli molemmat hyviä (niistä postausta myöhemmin).

  Ja kummallinen tuo kirjautumisongelma, onkohan se joku yleisempi Bloggerin häiriö vai mun blogissa vaan...?

  VastaaPoista
 5. Kiitos mainiosta matkaseurasta! Yrtit on löytäneet uuden kodin vanhasta työkalupakista ja raitamatto värittää aikas kivasti valkoista lattiaa. Hämeenlinnaan on ehkä pakko lähteä uudestaan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos itsellesi (etenkin ko. paikan bongauksesta!) Tällaisia roadtrippejä lisää!

  VastaaPoista