torstai 23. kesäkuuta 2011

Juhannuseväät

Vastustan sanaa cookies: keksejä ne ovat.

Juhannuksen enteet alkavat näyttää hyviltä. Ensinnäkin kaatosateen ja auringonpaisteen välillä sahannut sääennuste on kallistunut jälkimmäisen puolelle, ja toisekseen ensimmäistä kertaa elämässäni leipomani pikkuleivätkin onnistuivat (yleensä olen piirakka- ja kakkunaisia). Reseptin nappasin Chicling-blogista. Näitä nautiskellaan sitten juhannuskaffien kanssa saaressa Saimaalla.

Toim. huom: kaikki tämä ei tule itselleni.

Aterialisti kun olen, olennainen osa minkä tahansa juhlan onnistumisesta on minulle ruoka. Kuvassa vähemmän esteettinen mutta toivottavasti sitäkin maukkaampi juhannusevässetti, osa 2: tofupihviä, kasvismakkaraa, seitan-pihviä ja luomugrillimakkaraa. Pihvit grillataan hampurilaisten väliin, makkaran höysteenä nautitaan salaattia ja uusia perunoita. Pystyn suurimman osan vuodesta hillitsemään lihanhimojani melko hyvin, mutta juhannuksena en jaksa taistella – oikeaa makkaraa on saatava. Onneksi Eat&Joy -maatilatorilta sitä löytyi Ilmajoen makkaramestareiden luomuversiona.

Päälle vähän saunomista, mölkkyä, viiniä ja Radio Suomen Puhelinlangat laulaa-toivekonserttia, ja siinä se on. Aurinkoista juhannusta ihmiset!

2 kommenttia:

  1. Oi miten kiva blogi! Eksyin tänne kun metsästin kuvia Uusix verstaan tuotteista ja samanlainen laukkutägi löytyy minultakin (sinulla se oli oranssi), joskin mustana.

    Jään ehdottomasti seurailemaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kaunis, ja kiva jos tulet toistekin! :)

    VastaaPoista