sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Rouskis

Yksi keittiömme seinistä on edellisten asukkaiden jäljiltä maalattu oranssiksi. Joka
toinen viikko tykkään siitä kovasti, joka toinen viikko taas en.

Jonkinlainen aikuisuuden (keski-ikäisyyden? porvarillisuuden?) aste on saavutettu siinä vaiheessa, kun ihminen alkaa haaveilla hyvästä pippurimyllystä. Sellaisesta, josta saa tehokkaan mutta silti tarkasti annostellun rouhaisun pippuria ilman lorahdusvaaraa.

Taloudessamme on ollut käytössä muovinen mylly, jonka ulkonäössä ja tehossa on toivomisen varaa. Tällä viikolla tilanne korjaantui, kun siippa toi työmatkalta tuliaisinaan uuden pippurimyllyn, ranskalaista tuotantoa ja merkiltään Marlux (minulle tuntematon, Peugeotin myllyt vain tiedän. Laadukkaalta vaikutti kuitenkin tämäkin, ja netti kertoo, että tuotantoa on ollut vuodesta 1875 asti).

Rousk, rousk, sanoo mylly. Minä rouhaisen sillä kohta pippuria suppilovahverolasagnen joukkoon. Aikomukseni oli mennä tänään käymään Design Marketissa Kaapelitehtaalla, mutta jotenkin ei vaan huvittanutkaan. Kauppamatkalla poikkesin sen sijaan Hakaniemen torin maalaismarkkinoilla ja ostin suppiksia, saaristolaisleipää ja omenalörtsyjä jälkkäriksi päivällisvieraille.

6 kommenttia:

 1. Pienistä asioista ja hetkistä (kuten uudesta myllystä ja pippurin rouskeesta) se elon onni minusta koostuu :)

  Hakiksen tori oli varmasti parempi valinta kuin tuo Kaapelitehdas; siellä oli eilen ainakin kauhea tungos ja sellainen kulutushuuma, josta en ollenkaan pitänyt.

  VastaaPoista
 2. Hienosti sanottu Hanna, noinhan se juuri on!

  Ja hyvä tietää, etten missannut mitään suurta. Tuttavan FB-statuksessa moitittiin myös, että Design Marketissa oli näytteillä tismalleen samaa tavaraa kuin viime vuonnakin. Tuleehan noita markkinoita, ja Hakaniemen torilla meininki oli taatusti lungimpi.

  VastaaPoista
 3. Voisitko laittaa lasagneen ohjeen? :)

  VastaaPoista
 4. Itse asiassa tein sen tällä idioottihelpolla ohjeella, jonka joskus aiemmin postasin: vähensin vain soijarouhetta ja laitoin tilalle sieniä. Toimi! Luulisin, että suppikset sopii lasagneen kuin lasagneen täydennykseksi. :)

  http://thingstomakeanddooo.blogspot.com/2011/04/oikaistu-lasagne.html

  VastaaPoista
 5. Hauskaa et torilla on vähemän kulutus huuma ku meissuilla, mut ohan se nykyään sellasta.
  Meitsillä on Täydellinen patteritoiminen pippurimylly.

  VastaaPoista
 6. Uu, patterikäyttöinen mylly vie homman jo ihan nekstille levelille! :)

  VastaaPoista