sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Off-season

Takki Emmaus, silkkipaita Uff, kaulahuivi itse tehty, farkut Levi's Curve ID, tennarit Vagabond.

Yksi asia, joka erottaa kirppisshoppailun vaatekaupoissa kiertelystä, on sesongittomuus: harvalla kirpputorilla eletään vuodenaikojen mukaan. Ympäri vuoden on tarjolla niin kesämekkoa kuin villakangastakkiakin, ja kun täydellisen löydön tekee, se on paras ostaa heti, vaikka tietäisi, ettei vaatteelle ole puoleen vuoteen käyttöä.

Olen vuoden verran metsästänyt kirppiksiltä (heikoin tuloksin) kivaa nahkatakkia: hyvin istuvaa ja jakkumaista, jonka voisi kesällä pukea mekon tai t-paidan pariksi. Valikoimissa on kuitenkin ollut lähinnä massiivisia taksikuskin nahkapusakoita tai pitkiä 1960-luvun takkeja leveillä kauluksilla.

Perjantaina Mäkelänkadun Emmauksessa silmäni sattuivat vaaleaan nahkavaatteeseen, joka tarkemmin katsottuna osoittautui Friitalan pitkähihaiseksi nahkamekoksi. Otin tuunausriskin, maksoin mekosta 9 euroa ja kotona pätkäisin siitä helman pois. Koska nappilista ulottui sopivasti vyötärön korkeudelle, mekosta tuli erinomainen nahkatakki.

Nahka oli sen verran ohutta, että helman pystyi huolittelemaan tavallisella ompelukoneella, mikä oli iloinen yllätys – en ole nahkaompelua kokeillut Husqvarnallani aiemmin. Vielä pitäisi keksiä ylijääneelle helmapalalle hyötykäyttöä!

Tässä mekko alkuperäisessä asussaan. Kohtuukasaria.

Ja nyt pakataan takki kesävaatelaatikkoon ensi kevättä odottamaan. Minun puolestani talvi ja pakkaset saisivat jo tulla.

4 kommenttia:

  1. Eilinen skeptisyys on tiessään: Erinomainen!

    VastaaPoista
  2. No eikö! Mutta ymmärrän kyllä, että "nahkamekko" voi sanana herättää vähemmän esteettisiä mielleyhtymiä.

    VastaaPoista