maanantai 1. huhtikuuta 2013

Raikas Rörstrand


Vuonna 1726 perustettu ruotsalainen Rörstrand on vähän niin kuin naapureiden Arabia. Moni tunnistaa heidän tuotteistaan ainakin sinivalkoiset Mon Amie -astiat, ja hiljattain merkki pääsi uutisiin tehtyään yhteistyömalliston vaatemerkki Filippa K:n kanssa.

Silloin tällöin Rörstrandin astioihin törmää myös suomalaisilla kirpputoreilla. Pääsiäislomalla bongasin Seinäjoen SPR:n kirppikseltä kaksi merkin tarjoiluvatia (15 ja 18 e), joissa oli kaunis sinikeltainen kuviointi. Malli oli nimeltään Svea, mutta en googlaamalla löytänyt siitä enempää tietoa. Ihan hauskaa vaihtelua patrioottiseen astiakaappiini – sieltä nimittäin löytyy lähinnä Iittalaa, Arabiaa ja Marimekkoa. Fanitan kotimaista astiasuunnittelua, eikä mulle siksi tule koskaan oikeastaan mieleenkään hankkia mitään muuta.


Myönnettävä silti on, että kyllä ne naapuritkin osaavat. Rörstrandin lisäksi olen joskus ihastellut myös näitä Gustavsbergin vihreävalkoisia Berså-astioita (kuva täältä).

Löytyykö teistä ruotsalaismerkkien ystäviä?

4 kommenttia:

 1. Vau ihania astioita, musta tuli just ruotsalaisastioiden ystävä. En tiennyt tuollaisia olevankaan =) Nyt tarvii saada noita!

  VastaaPoista
 2. Joo, hyvin ne istuvat suomalaiseenkin makuun - mutta silti kivasti jotain pikkuisen uutta ja erilaista. :)

  VastaaPoista
 3. Kivoja löytöjä! Minähän olen suurin Ruotsin ystävä, toki siis ruotsalaisastioidenkin. Tosin astiakaapissa ei taida olla ensimmäistäkään. Vielä.

  VastaaPoista
 4. Mä muistankin sut vanhana Ruotsi-fanina! Näitä kannattaa kyllä bongailla kirppiksiltä, veikkaan, että ovat täällä halvempia kuin lahden toisella puolen?

  VastaaPoista