lauantai 14. syyskuuta 2013

Sneak peek, osa 1: Keittiö

Siipan sukuperintö-Lokki ripustettiin ruokapöydän yläpuolelle. Pinnatuoleja voisi hankkia pöydän ympärille vielä pari lisää.

Kaksi viikkoa takana uudessa kodissa. Paljon on jo löytänyt paikkansa, paljon on vielä löytämättä. Eikä muuttaminen aina ole helppoa tällaiselle kärsimättömälle sisustajalle, joka haluaisi saada jokaisen hyllyn ja taulun seinälle HETI – vaikka tietää, että oikeastaan olisi järkevämpää tunnustella ja fiilistellä ja kokeilla, ennen kuin alkaa porailla reikiä seiniin.

Tässä joka tapauksessa joitain ensiräpsyjä asunnosta. Keittiö alkaa parhaiten löytää muotoaan, vaikka kaapistoille on vielä tehtävä pientä maalailua ja tuunailua. Keittiö yhdistettiin vanhasta keittiöstä ja sen viereisestä työhuoneesta kaatamalla seinä. Lopputulos on ihanan tilava ja valoisa. Itse olen enemmän erillisten huoneiden kuin avokeittiöiden ystävä, mutta tykkään siitä, että keittiössä mahtuu hengaamaan isompikin sakki.

Pätkä vanhaa Lundiaa saa toimittaa avohyllyn virkaa. Siihen kokosin näteimpiä astioita, alle tuli kierrätyspiste pulloille ja lehdille. Saniainen odottaa vielä ripustamista kattoon.

Utensilo löysi tällä kertaa paikkansa keittiöstä. Ikean sivupöytä saatiin siskolta, koska laskutilaa tässä mammuttikeittiössä ei ole liikaa. Oviaukosta näkyy kurkistus olkkariin.

Tykkään myös tästä näkymästä olohuoneesta keittiöön. Parketti on Upofloorin valkomattalakattua yksisauvaista tammiparkettia, ja seinille sudittiin Tikkurilan valkoista maalia sävyssä Jasmiini.

Ja voi että, kyllä mä tykkään monesta muustakin asiasta tässä uudessa kodissa. Esimerkiksi siitä...
...että ikkunoista näkyy taivasta ja mäntyjä.
...että kaikki seinät ja lattiat ovat vaaleita ja puhtaita ja korkkaamattomia.
...että parvekkeella voi lukea kirjaa syysauringon paisteessa.
...että ihan naapurissa asuu sisko perheineen.
...että pihamaalla loikkii aamukasteessa jänis ja puussa kipuaa orava.
...että meillä on oma saunavuoro.

Ja ennen kaikkea tykkään siitä, että vielä on monta sisustusratkaisua tehtävänä. Tänään tein mahtavia löytöjä Design Marketin myyjäisissä, niistä lisää myöhemmin. Kannattaa muuten piipahtaa Kaapelitehtaalla, jos olette kaupungissa. Tapahtuma jatkuu vielä huomiseen.

12 kommenttia:

 1. Oijoi, näyttää NIIN hyvältä, Maija! Tykkään tavastasi sisustaa, se on raikas poikkeus kaiken perusblogimustavalkokaikillasamajulistemeiningin seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Jonna! Tosin täytyy todeta, että tuo viimeisen kivan Playtype-juliste taitaa olla jo orastava blogiklisee. ;)

   Poista
 2. Ihanan näköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Toivottavasti saan loppuasunnonkin kohta jonkinlaiseen esittelykuntoon.

   Poista
 3. Voi että kun näyttää kivalta: ihanan avaralta, valoisalta, ja luonnonläheiseltä.

  ..Kaikkein mainioimmalta yksityiskohdalta kuulosti se, että siskosi perheineen majailee lähistöllä. Siitä tulee varmasti olemaan paljon iloa kaikille, kun se uusi perheenjäsenkin liittyy seuraanne. En muista onnittelinko jo edellä mainitusta asiasta, mutta nyt ainakin onnittelen: ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!

   Siskon perhe oli kyllä yksi tekijä, joka vahvasti kallisti vaakaa Herttoniemen puoleen - eikä vähiten lastenhoitoavun vuoksi. ;)

   Poista
 4. Kauniilta näyttää uusi kotinne! =)

  VastaaPoista
 5. "Jos sä joskus saavut Herttoniemen metropoliin, kuulet miten nakuttaa mun EPS:n metronomi." Kiittelee se toinen sisko Ullanlinnasta.

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan ihastuttavan näköistä! Tässähän alkaa itsekin haaveilla hieman suuremmasta neliömäärästä, vaikkei tässä nykyisessäkään minkäänlaista vikaa ole :) Lundia keittiön avohyllynä on tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili! Äiti just infosi puhelimessa, että tuo perintöhylly on peräisin vuodelta 1978. Kestävää laatua näköjään.

   Poista