torstai 15. tammikuuta 2015

Voi talvi, päätä jo!


Talvi ja kevät elävät kotona rinnakkain: joulun amaryllis kasvatti vielä yhden yllätysnupun joka nyt viihtyy maljakossa ikkunalaudalla, keittiön pöydälle taas ostin kimpun keltaisia ruusuja (Pirkka Reilun kaupan ruusut, luottokukkatoimittajani nykyään).


Talvi ja kevät elävät vähemmän miellyttävästi rinnakkain myös tuolla ulkona. Että mä inhoan tätä "megapakkanen-räntäkeli-lumipyry-vesisade" -kakofoniaa. Eniten inhoan sitä, että tämä sää jumittaa meidät Elsan kanssa liikaa sisätiloihin, kun ei vaunuja tee mieli työntää sen paremmin loskassa, kinoksissa kuin jäätikölläkään. Äitiyslomassa yksi kivoimpia asioita on nimittäin ollut se, kuinka paljon tulee ulkoiltua. Eikä siellä Itiksessäkään voi määräänsä enempää hengata.

Talvi, päätä jo, että oletko vai et!

4 kommenttia:

 1. No mutta tätähän se on ollut ihan joka ikinen talvi niin kauan kuin olen koiraa ulkoiluttanut, ja ehkä pidempäänkin. Mä toivoin itse lumetonta talvea, koska lumi näillä leveysasteilla johtaa väistämättä siihen, että viimeistään viikon päästä saa testata, osaako liukua jäisellä alamäellä päiväkodin portin suuntaan vai päätyykö pensaikkoon. Tai selviääkö hengissä halkomatta kalloaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ilmeisesti havahtunut tähän talvitodellisuuteen vasta nyt, kun on a) aikaa ja halua ulkoilla ja b) pakko roudata tuolla ulkona vaunuja ja kauppakasseja. :) Lumeton talvi kieltämättä alkaa tuntua ihan hyvältä vaihtoehdolta...

   Poista
 2. Aika hasardikelit kyllä noin niinku liukkauden puolesta! Vetävä koira + rattaat on aika mielenkiintonen yhdistelmä varsinki kun yrittää hitusen myöhässä (tietysti) pinkoa hoitopaikan suuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en tiedä miten selviäisin jos tähän yhtälöön lisättäis myös koira! :D

   Poista