lauantai 4. huhtikuuta 2015

Iloiset sukat synkeässä tahdissa

Ripaus neonväriä sopii sukkiin justiinsa, vaikka muissa neuleissa se olisi mulle vähän liikaa.

Harvoin innostun valmiiksi kuvioiduista langoista, mutta tämä Online Supersocke Neon -lanka tarttui mukaan Vihreästä vyyhdistä talvella, koska siinä oli sopivan kreisit sävyt. Villasukkakausi lähenee (onneksi) loppuaan, mutta hetken ehdin vielä näistä iloita. Edellinen pari onkin kulunut pohjista puhki jo aikapäiviä sitten.

Vaikka oikeastaan tämän kirjoituksen pointti eivät olleet niinkään sukat kuin se, mitä kuunnellessa ne syntyivät. Olen nimittäin saanut juuri loppuun elämäni ensimmäisen podcastin, ja se oli niin koukuttava tapaus, että on pakko vähän hehkuttaa.

Serial on amerikkalaisen journalistin Sarah Koenigin toimittama 12-osainen podcast (eli eräänlainen netistä ladattava radio-ohjelma), jonka aineistona on vuonna 1999 tapahtunut baltimorelaisen teinitytön Hae Min Leen surma. Murhasta tuomittu ex-poikaystävä on kaikki vuodet vakuuttanut syyttömyttään, ja nyt Koenig kollegoineen alkaa käydä murhan aineistoa läpi ja pohtia, mitä 15 vuotta sitten todella tapahtui. Jaksoja sävyttävät haastattelut ja aidot tutkinta- ja oikeudenkäyntitallenteet.

Ääääärimmäsen koukuttavaa, vaikka myös vähän kylmäävää: kummallista, miten eri asia on kuunnella tarinaa oikeasta murhasta kuin katsoa rikossarjaa telkkarista. Ja kun murhattu tyttö vielä sattumoisin oli syntynyt samana vuonna kuin minä itse - brrrr! Älkää tehkö samaa virhettä kuin minä, eli kuunnelko tätä juuri ennen nukkumaanmenoa. Sen sijaan suosittelen, että KUUNNELKAA, ja sen jälkeen voimme yhdessä spekuloida, onko Adnan syyllinen vai ei.

(Lue lisää Serialista täältä. Niin ja ei siis maksa mitään!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti